Niet te missen: dit Belgische bos is magisch op dit moment!

Julie Docsterd,
22-04-2022
Het Hallerbos is weer getooid in zijn traditionele blauw-paarse surrealistische kleurenpracht! Om te proeven van deze magische sfeer, die uit een ...
Dan Asaki

Na twee jaar zonder georganiseerde bezoeken vanwege de coronacrisis, kan het grote publiek nu weer genieten van de kleurenpracht in het Hallerbos. De bloemen blijven minstens twee weken in bloei.

De organisatoren hopen dat zoveel mogelijk bezoekers te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het bos zullen komen. “Op verschillende van de dagen, die naar verwachting druk zullen zijn, biedt onze stad gratis pendelbussen aan vanaf het station van Halle. Er zullen ook gratis fietsen te leen zijn bij het station”, zegt burgemeester Marc Snoeck (Vooruit). Bezoekers die met de auto komen, worden naar de parkeerterreinen afgeleid.

Om de toeristen de juiste weg te wijzen, zijn er drie routes uitgestippeld en vrijwilligers staan klaar om de mensen de juiste richting uit te sturen. “De grootste bedreiging voor de wilde hyacinten is dat ze vertrappeld worden. Als hun bladeren platgedrukt zijn, maken ze volgend jaar geen nieuwe bol meer aan,” zegt Patrick Huvenne, regionaal manager van het Agentschap Natuur en Bos. Negentien kilometer touw werd daarom langs de voetpaden geplaatst om dit te voorkomen.