Terug

Niet te missen in Rijsel

Dichtbij, maar toch zo origineel en vlak over de grens. Ook al is Lille uitgegroeid tot een ware Europese metropool, de Vlaamse traditie en art deco-stijl blijven voortbestaan. Ideaal voor een weekendje met twee!

© Villa Paula

1. De Grote Markt

Prachtig decor met onder andere le Rang du Beauregard, een huizenrij die de Vlaamse fraaie versieringen combineert met de Franse soberheid. Ook het standbeeld van La Déesse, La Vieille Bourse, l’Opéra en de Grand Garde bevinden zich hier.

2. Het binnenplein van de Oude Beurs

Het prachtige binnenplein van de Oude Beurse waar je dagelijks en vooral in het weekend kan kuieren tussen oude boekenmarkt, in het midden van een prachtig versierde zuilengalerij.

3. De patisserie van Méert

Hier kan je na een dagje winkelen in de oude binnenstad van Lille smullen van artisanale, originele én lekkere gebakjes. Eén van de oudste patisserieën van Europa – en een van de mooiste met zijn art-deco inrichting. Men biedt een heel breed assortiment met gaufres à la vanille, macarons, chocolade, taartjes en gebakjes, koekjes, ijsjes en sorbet maar ook huisgemaakte confituur en een uitgebreid thee-assortiment.

 

 

© Hôtel Hermitage Gantois

"