Terug

Vlaams-Brabant. “Als ik last heb van hoofdpijn, neem ik geen pijnstiller maar ga ik naar buiten”. Noël

02/09/2021

Wandelen is gezond, en dat beaamt wandelliefhebber Noël maar al te graag. Hij tankt regelmatig wat extra lucht in zijn omgeving.

Wandelen in Linter
Wandelen in Linter Jokko

Want hetzelfde landschap ziet er op een ander moment vaak heel anders uit. Eén ding is zeker: rust en ruimte en veelzijdigheid tekenen steeds present. En dat zie je ook op z’n Instagrampagina.

Noël is zot van de Linterse wandeling in de Getevallei, die er volgens hem tegenwoordig zelfs mooier bij ligt dan toen hij jong was. Vroeger was de Gete erg vervuild en kwam de vieze geur je tegemoet. Ondertussen floreert de fauna en flora met een groot aantal plonzende vissen.

Wandelen in Linter
Wandelen in Linter Jokko

De wandeling start in Drieslinter – kortbij Tienen– en voert je langs de eeuwenoude Geensmolen met z’n authentieke machinehuis en waterrad. Bengel daarna metershoog boven de Gete op de spectaculaire hangbrug en sla je tent op in bivakzone De Getedraak, naar de gelijknamige kamsalamander die enkel in de vallei van de Grote Gete voorkomt. Misschien spot je er wel eentje in het natuurgebied Doysbroek. Verder voert de wandeling van 9,5 kilometer je ook nog langs charmante kapelletjes en stoere kastelen.

Ontdek

Wandelen in Linter
Wandelen in Linter Jokko

Lees de volledige reportage