Terug

Nog nooit van Vulcania gehoord? 5 redenen om er dit jaar naartoe te gaan!

In het hart van de vulkanen van Auverge worden tal van mysteries van onze planeet onthuld. Zeker in deze tijd van klimaatveranderingen is deze onderdompeling extra fascinerend...

© J. Chabanne

Op één dag tijd kom je alles te weten over de wereld van vulkanen en andere aardse fenomenen. Avontuur en verkenning voor jong en oud!

Meer info

 

Wondermooie omgeving

Vulcania is gelegen middenin de natuur, in het hart van de uitgestorven vulkanen van de Auvergne, op 15 km van Clermont-Ferrand. Wie richting Zuid-Frankrijk trekt via Parijs of wie een vakantie wil doorbrengen in de prachtige regio van de Auvergne, moet hier zeker een tussenstop maken. Niet voor niets werd deze buitengewone natuurlijke omgeving in juli 2018 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

© J. Damasse

 

2 nieuwigheden

Dit jaar kan je twee nieuwigheden ontdekken. Een daarvan is de film "Dans les yeux de Thomas Pesquet" met de stem van Marion Cotillard, die je een moment van gewichtloosheid in het ISS-ruimtestation laat beleven en wordt geprojecteerd op een van de grootste schermen in Europa (415m²). Daarnaast is er de spektakelshow Vulcano Drones met - je raadt het al - drones in de hoofdrol. Deze toestellen vormen een uitstekend hulpmiddel voor vulkanologen op het terrein. Er zitten zelfs een paar verrassingen in de show verwerkt...

© Vulcania

 

De belevenissen van Professor Yapadrisk

Dankzij deze professor ligt wetenschap binnen ieders bereik. Je neemt met hem deel aan speelse experimenten, reist door de aarde en haar vulkanen via satellietbeelden, je helpt onderzoekers en redders tijdens aardbevingen... Kom ook zeker de Coin des Expériences en de show 'Expériences c’est Show' ontdekken tijdens de schoolvakanties!

© J. Chabanne

 

Cité des Enfants

Wie 3 jaar of ouder is, mag zichzelf beginnend wetenschapper noemen en heeft toegang tot de Cité des Enfants om leuke experimenten uit te voeren in een ruimte die volledig aan de kleinsten is gewijd. Als kind wil je nu eenmaal zelf op ontdekkingsreis, door te kijken, voelen, bouwen enzovoort. Voor kinderen van 3 tot 7 jaar oud.

© Vulcania

 

Praktische info en mogelijkheid tot overnachting

- Geopend van 20 maart tot 3 november 2019 (zie openingstijden)
- Park gelegen op 15 km van Clermont-Ferrand
- Gratis parkeren - Shuttles verbinden het park met Clermont-Ferrand tijdens de schoolvakanties
. - Prijzen: peuters: vanaf € 6, kinderen: vanaf € 17,50, volwassenen: vanaf € 25

. Meer info over het park

Overnachtingen in de buurt

© J. Chabanne