Terug

Nu in Dubai: een shockoperatie om het toerisme te bewaren!

Dubai heeft begin deze maand een grote vaccinatiecampagne tegen het coronavirus gelanceerd bij de miljoenen werknemers die bij het openbaar verover werken!

© ZQ Lee

Het Golfemiraat wil ondanks de recente stijging van het aantal besmettingen openblijven voor toerisme. Tientallen chauffeurs en andere werknemers, voornamelijk geïmmigreerde Indiërs of Pakistanen, vormen lange rijen om een injectie te krijgen van het AstraZeneca-vaccin. “Door ons werk worden wij het meeste blootgesteld. Ik moet mij beschermen”, legt taxichauffeur Salah Mohammed Ossman uit aan AFP.

Er werd veel over Dubai gesproken omdat het emiraat de grenzen voor internationale bezoekers wijd openzette, terwijl heel wat landen hun maatregelen aanscherpten in de strijd tegen de verschillende varianten. Het aantal besmettingen kende in de Emiraten een stijging sinds januari, terwijl het land in alle richtingen een vaccinatiecampagne lanceerd met verschillende vaccins.

Volgens dokter Ali Hamadi wil Dubai alle werknemers in essentiële sectoren vacineren: “Wij zijn de eersten die hiervan profiteren en andere essentiële sectoren zullen ook volgen, denk maar aan het onderwijs en de olie- en gassector.” Met 4,4 miljoen toegekende dosissen op bijna 10 miljoen inwoners kent dit land na Israël het hoogste vaccinatiepercentage ter wereld.

 

Geniet ervan

Embrun

La Ferme des Ecrins

vanaf €926 / week

Saint-chaffrey

Appartement te huur Saint-chaffrey France

vanaf €952 / week

"