Terug

Flevoland: Omgeven door kleur

Nederland is gekend vanwege zijn tulpen, maar in Flevoland word je er nog meer omsingeld.

In het voorjaar kan je hier langs de prachtige kleuren en velden fietsen en wandelen. Flevoland heeft de langste tulpenroute van Nederland. National Geographic doopte het in 2009 tot één van de mooiste autoroutes ter wereld. Maar kies vooral voor de fiets en volg tot wel 100 km de bewegwijzerde route. Geniet van de tulpen. Geniet van de kleuren.

Lentefeest

En dan is er nog het Lentefeest in de Noordoostpolder. Van april tot mei kan je er het Tulpenfestival bezoeken. 2000 varianten van de typische Nederlandse bloem, zijn te zien in speciale tuinen en exposities. Er zijn ook randactiviteiten zoals koetstochten en pop-upcafés. Mocht je denken dat je enkel in de lente de pracht en glorie kan ontdekken, dan heb je het mis. Er zijn veel tuinen het hele jaar geopend. Bijvoorbeeld Kwekerij Joosten met 4000 m² aan showtuin. In Hanneke’s Pluktuin kan je je eigen boeketje samenstellen.

Maar daar blijft het niet bij, want je kan het hele jaar door genieten van een tulp. Of beter gezegd, op een tulp. Ga naar Tulpeiland en kom tot rust bij het Wolderwijd-meer en het charmante Zeewolde. Hier vind je vooral orchideeën, maar als je het eiland vanuit de lucht bekijkt, dan zie je die tulp waar het eiland naar vernoemd is. Het eiland heeft de vorm van een tulpenblad. Bezoek op dit eiland de Orchideeën Hoeve met exotische fauna en flora en de grootste vlindertuin van Europa.

Lees de volledige reportage