Terug

Omikron: wat er verandert voor het toerisme

30/11/2021

De nieuwe omikronvariant, bekend om zijn extreme besmettelijkheid, dwingt enkele landen tot het nemen van drastische maatregelen.

Anastasiia Chepinska

Zo heeft de Israëlische overheid besloten om de grenzen te sluiten voor buitenlanders. De quarantaine is opnieuw opgelegd. Buitenlanders die naar Israël moeten en daarvoor toestemming hebben, zullen in quarantaine moeten in een “coronahotel”.

Japan gaat, drie weken nadat de maatregelen versoepeld werden de grenzen sluiten voor alle buitenlandse bezoekers. “We gaan alle (nieuwe) toegangen van buitenlanders uit de hele wereld verbieden vanaf 30 november”, verklaarde eerste minister Fumio Kishida.

In Marokko hebben de autoriteiten besloten om alle directe passagiersvluchten met bestemming Marokko te schrappen voor een periode van twee weken vanaf 29 november 23.59 uur. De situatie zal regelmatig geëvalueerd worden om “de noodzakelijke maatregelen, waar nodig, aan te passen”, stond te lezen in het persbericht.

In het Verenigd Koninkrijk is de mondmaskerplicht strenger geworden. Bovendien moet “elke persoon die het Verenigd Koninkrijk binnenkomt twee dagen voor aankomst een PCR-test doen en in isolatie gaan tot het resultaat gekend is.