Terug

Ongewoon: Dit cruise-project zorgt voor een schandaal in Singapore!

Na vluchten die nergens heen vliegen in Australië, is hier… de cruise die nergens heen vaart!

© Peter Hansen

Dit nieuwe project dat in Singapore gelanceerd werd, bestaat uit “cruises naar nergens”! Het doel? De toeristische sector die klappen kreeg door het coronavirus opnieuw opstarten! Maar dit project ligt onder vuur van zij die vrezen voor nieuwe virusverspreidingshaarden…

Het bureau dat verantwoordelijk is voor het toerisme in de stadstaat, één van de belangrijkste havens in Azië, onderhandelt met cruiseschip-operatoren om cruises aan te bieden onder strenge gezondheidscontrole die Singapore als vertrek- en aankomstplaats hebben.

De autoriteiten van het land beloven “gepaste maatregelen die het heropstarten van cruises in alle veiligheid mogelijk moet maken,” meldt Annie Chang, verantwoordelijk voor cruises bij de toeristische dienst aan het persbureau AFP. Ze vertelde er niet bij wanneer de cruises opnieuw van start zouden gaan. Heel wat cruiseschip-operatoren overal ter wereld hebben hun schepen aan de ketting moeten leggen door de reisbeperkingen en na vele besmettingen aan boord in het begin van de pandemie.