Ongewoon: heeft u “Slow Tourisme” al eens geprobeerd?

Dit najaar nodigen we u uit om Wallonië actief te ontdekken, zonder u te haasten. En op dit vlak is er geen tekort aan mogelijkheden, te beginnen met het transport dat nu als "zacht” wordt omschreven. Dit is het geval bij de trein, fietsen en wandelen. Zoveel alternatieven voor de auto waarmee u mooie en duurzame zen-momenten kunt doorbrengen!

WBT - Vincent Ferooz

Het principe

Om aan “slow tourisme” te doen, laat je je auto achter in de garage en ga je naar het dichtstbijzijnde treinstation. Daarvoor bestaat geen excuus, want België is het land met het dichtste spoorwegnet ter wereld. Een paar kilometers afleggen met de fiets, de bus of te voet volstaat meestal om het dichtstbijzijnde treinstation te bereiken. Zodra de route is gekozen, kies je ofwel voor de formule “trein+fiets” (de door de NMBS gevraagde toeslag bedraagt slechts € 4 per enkele reis) of voor een klassieke reis waarbij je, zodra je uit de trein stapt, je bestemming te voet verkent.

W B T - H I K E U P/ R A I LT R I P.T R AV E L

Een ander voordeel van ons degelijk spoorwegnet is de interconnectiviteit. Het is inderdaad eenvoudig om een paar uitstapjes te combineren en tegelijkertijd verschillende regio’s te bezoeken zonder uren in de trein te hoeven doorbrengen! Momenteel kan je met de elf routes die VISITWallonia aanbiedt, bijna 30 dagen in Wallonië doorbrengen om elke dag van regio te veranderen. Niet slecht toch?

Romantische Maasvallei

Als onze Duitse buren hun Romantischer Rijn hebben, hebben de Walen hun Maasvallei. Het is een van de mooiste regio’s van het land die wordt gekenmerkt door zijn talloze panorama’s die opdoemen langs de meanders van deze rivier. Een echte schat! Volg de gids.

Ons avontuur begint in Namen, en meer bepaald bij het treinstation met één van de beste verbindingen van het land. De Waalse hoofdstad is inderdaad makkelijk te bereiken vanuit Vlaanderen, Brussel, Charleroi, Aarlen of Luik. Aan de samenvloeiing van de Maas en de Samber heeft Namen, met zijn majestueuze citadel, een aantal leuke verrassingen voor u in petto. Het gedeeltelijke voetgangerscentrum nodigt u uit om door de winkelstraten te slenteren, maar ook in de kleine rustigere straatjes en natuurlijk langs de oevers van de Maas.

Waalse juweeltjes ontdekken

Wil je je batterijen opladen? Of je nu kiest voor wandelen, met meerdere etappes, of fietsen in één of twee dagen, de 28 kilometers die Namen van Dinant scheiden, doorkruisen een variatie aan typische landschappen van de Boven-Maas. Kastelen, forten en villa’s uit het begin van de 20e eeuw laten je reizen doorheen verschillende tijdperken!

Het eindpunt van de reis door de Maasvallei ligt is in Dinant, een stad die tussen de rivier en de rotsen ligt, een topografisch kenmerk dat ze een heel eigen charme geeft. Ze wordt vaak een van de mooiste steden in Noord-Europa genoemd, de “Dochter van Maas” met haar buitengewone fotogenieke decor! Op de rotsen en langs de Maas, wordt haar schoonheid alleen geëvenaard door haar ongelooflijke geschiedenis. Een bezoek aan Dinant betekent jezelf onderdompelen in het rijke erfgoed en dan weer opduiken in een stad waar het leven bijzonder aangenaam is.

Met de lijn 154 van de NMBS aan het station van Dinant, kan je verder reizen naar Heer-Agimont en Givet in het zuiden of naar Namen en verder. Op weekdagen passeert hier minstens één trein per uur in beide richtingen, waardoor je je heel gemakkelijk kan verplaatsen. Dus aarzel niet en ga er gewoon voor!

Vind alle uitstapjes zonder auto op:

VISITWALLONIA.BE/ZONDERAUTO

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆