Ongezien: Dave gaat viraal door iets te drinken te kopen op vakantie

Dave Nightingale, een vijftigjarige Brit, houdt van Ibiza. Twee keer per jaar trekt hij ernaartoe met zijn vrouw Lisa. Duidelijk niet om de vissersboten te bewonderen…

Dave en Lisa houden van mooie hotels, legt Sudpresse uit. Dit jaar verblijven ze in het hotel Ocean Beach Club. Het probleem? De alcohol is er erg duur. Hij heeft dus een idee gevonden om zijn drank te kunnen betalen: een participatieve financiering, of crowdfunding. Het verblijf met een prijskaartje van 3000 pond geeft inderdaad niet veel ruimte meer om nog een glaasje te kopen…

Ik zou dolgraag iets te drinken kopen in plaats van de hele dag met lege handen in bed te liggen. De laatste keer dat ik naar de bar ben geweest, heb ik ijsblokjes besteld en gewacht tot ze gesmolten waren. Security had gevraagd om het water van het zwembad met rust te laten. Kom, wees niet bang, je hebt zeker wel enkele centen te veel.” Dat is het bericht van Dave op zijn Gofundme-pagina.

Het minste wat we kunnen zeggen is dat het bericht van deze vijftiger met twee kinderen de boel in lichterlaaie heeft gezet! Wat eigenlijk maar een grapje was, is viraal gegaan! De resultaten hebben zijn verwachtingen overtroffen met, op het moment dat dit artikel geschreven werd, 160 pond in plaats van de 25 pond die voorzien werd.

David laat zijn goed hart zien en zal geen fles champagne kopen, maar zal het bedrag aan een goed doel (Caritas) dat zich inzet voor mensen in armoede schenken.