Terug

Ongezien: naar Sidney reizen is gemakkelijker vanuit Brussel dan vanuit Brisbane…

25/10/2021

Klaag je over de soms verwarrende en onsamenhangende Belgische politiek? In Australië werd een nieuw hoogtepunt gevonden…

Dan Free

Australië heeft vaak verkondigd dat het de grenzen gesloten wilde houden tot minstens 2022… Maar de meest bevolkte staat van het land, New-South-Wales met Sidney als hoofdstad, heeft zopas aangekondigd dat gevaccineerde buitenlandse reizigers naar Sidney zullen kunnen vliegen vanaf 1 november, zonder in quarantaine te moeten bij aankomst. Ze zullen natuurlijk wel moeten kunnen bewijzen dat ze gevaccineerd zijn en een negatieve Covid-19-test moeten kunnen voorleggen voor ze aan boord gaan. Niet-gevaccineerde reizigers zullen nog steeds in quarantaine moeten in een medisch hotel.

Deze aankondiging van een federale staat loopt voor op het nationale plan voor de heropening van de Australische grenzen. Dit zet Australië in een ongeziene positie, waarbij het gemakkelijker wordt om naar Sidney te reizen vanuit Brussel of Londen dan vanuit Perth of Brisbane, hoofdsteden van de andere Australische staten waarvan de binnenlandse en buitenlandse grenzen gesloten blijven.

Weet dat de eerste minister van het land de aankondigingen van de federale eerste minister heeft getemperd door te zeggen dat de grenzen niet “voor iedereen” geopend zullen worden. Toeristen zouden wel eens de laatste op de lijst kunnen zijn… Wait and see!