Terug

Onmiddellijk in kerstsfeer in het hart van de Vurige Stede

We beginnen met dé must: het kerstdorp in Luik. Wist je dat Luik de oudste kerstmarkt van België heeft?

Het kerstdorp in Luik © JM Léonard Het kerstdorp in Luik

En dat de stad zich in 2018 ook de ‘Kersthoofdstad van Europa’ mag noemen? Niet te missen dus! Dwaal met een glas glühwein of een jenevertje in de hand over de markt en ontdek er de mooiste kraampjes en chalets. Elk jaar zakken meer dan 2 miljoen bezoekers af naar Luik om van deze sfeer te proeven.

De Place Saint-Lambert en de Place Cathédrale krijgen een schaatsbaan en sensationele attracties en ook in het Parc d’Avroy kan je heel wat beleven. (Her)ontdek de verschillende buurten van Luik, zoals de het oude stadsgedeelte, tijdens het ‘Festival des Sapins’, kuier door 3D-decors en geniet van een hapje en een drankje aan de kraampjes en in de chalets! Data kerstmarkt: 30 november tot 6 januari

Meer info

 

Elzasser kerstmarkt in Thimister © D.Schwanen

 

Kerst net buiten de stad

Ik geef ook graag nog een paar tips mee voor als je de kerstmark van Luik al bezocht hebt of op zoek bent naar kleinere dorpen en steden met een intiemere kerstmarkt.

De smakelijke kerstmarkt van Thimister-Clermont van 16 tot 18 november
Meer dan 60 exposanten verwennen hier je smaakpapillen. Proef traditionele glühwein, zuurkool of een stukje artisanale foie gras. Heerlijk! De kerstmarkt vindt plaats van 16 tot en met 18 november.

Meer info

De bijzondere kerstmarkt in de grotten van Wonck van 14 tot 16 december
Een niet te missen kerstmarkt in de originele omgeving van de grotten van Wonck. Beeld je een bezoekje aan het binnenste van de aarde in. De kerstmarkt vindt plaats in gewelfde grotten, omringd door natuurlijke rotswanden. Met haar verlichting, kaarsjes en lampionnen is deze markt absoluut een omwegje waard.

Meer info

De markt van het Respect in het Huis van Botrange in Waimes op 1 en 2 december
Op 1 en 2 december 2018 vieren we hier een winters feest! Op het programma van dit indoor evenement: artistieke en muzikale animaties in het museum Fania en een markt waarop een twintigtal ambachtelijke kraampjes staan. De deelnemers werken met respect voor de natuur en het milieu.

Meer info

De deco kerstmarkt in het Fort Barchon op 14 en 16 december
Wie op zoek is naar originaliteit mag de kerstmarkt in het Fort Barchon zeker niet missen. In dit culturele heiligdom wandel je door de verschillende galerijen en ontdek je een vijftigtal ambachtelijke deelnemers. Je vindt hier ongetwijfeld een origineel cadeau, decoratie en artisanale producten van lokale exposanten.

Meer info

Kerstmarkt in de grotten van Wonck © JM Léonard

 

Kerstmarkt in de grotten van Wonck © M Léonard