Terug

Ontdek de bijzondere provincie Luik

Als je van alternatief toerisme houdt of gewoonweg plekken wil ontdekken waarvoor je anders nooit gestopt zou zijn, dan zal de provincie Luik je helemaal verbijsteren.

Vallon du Ninglinspo © WBT - Denis Erroyauxaux Vallon du Ninglinspo

Of het nu ligt aan je verblijf, de activiteiten, de restaurants of de landschappen… Maak dit jaar eens een ongewone tussenstop in de provincie Luik! Al die ontdekkingen zullen je een ongelooflijke voldoening schenken en je uit de dagelijkse sleur halen. Als je van alternatief toerisme houdt of gewoonweg plekken wil ontdekken dan zal de provincie Luik je helemaal verbijsteren.

 

Monumenten en bijzondere plekken

Heel wat monumenten en sites in deze regio worden bestempeld als ‘bijzonder’. Maar ken je ze ook? Hier vind je een heel repertoire waar je uit kan kiezen. De Toren van Eben-Ezer, de Rots van Noufy, het kerkhof van Verviers of de Schöffer Toren, de Vallei van Ninglinspo, de Fonds de Quarreux… Heb je nog meer ideeën nodig?

De Toren van Eben-Ezer © FTPL P.Fagnoul

 

Bijzondere verblijfplaatsen

Zin om een of meerdere nachten onder de sterren door te brengen? Verstopt in een boomhut of een woonwagen? De provincie Luik stroomt over van de bijzondere verblijfplaatsen die je een onvergetelijke uitstap zullen bezorgen. Een ingericht rijtuig of een bubbel in het midden van de velden, zegt dat je wel wat? Verlaat dan de gebaande paden en ontdek de meest originele aanbiedingen om je volgende weekend vast te leggen!

Sleep in a bubble