Ontdek het land van 1001 vijvers… in Limburg!

Rédaction / Redactie,
08-07-2022
Tijdens de ‘Dag van De Wijers’, op zondag 25 september, ontdek je een uniek stuk van de provincie Limburg. De Fauna en flora laten zich er naadloos combineren met ontspanning en avontuur!

De Wijers, dat is een waterrijk gebied in het groene hart van de provincie Limburg. Met meer dan 1.000 vijvers verspreid over 8 gemeenten (Hasselt, Genk, Zonhoven, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Lummen, Diepenbeek en Herk-de-Stad) kom je hier volledig tot rust. Je kan het gebied natuurlijk op eigen houtje ontdekken, maar tijdens de ‘Dag van De Wijers’ wordt je getrakteerd op nog veel meer.

Actieve en gastronomische ontdekkingen

Op zondag 25 september kan je er van 10 tot 18u terecht voor een aantal leuke activiteiten in, op en rond het water. Zo kan je suppen, kajakken, met een zipline over het water glijden, via een touwenparcours de Demer oversteken, duiken tussen de vissen… avontuur gegarandeerd! Wie minder avontuurlijk is ingesteld kan kiezen voor een tocht met de watertrein, op boomkikkersafari gaan of een ambachtelijke viskwekerij bezoeken. Voor de allerkleinsten zijn er obstacle runs, fotozoektochten, kriebeldiertjes zoeken, nestkastjes maken en nog veel meer.

Je merkt het al, de kans dat je maag gaat knorren na al dat leuks is reëel. Maar gelukkig is daar op de Dag van de Wijers aan gedacht, met een heerlijke brunch, lokale lekkernijen en een heus foodtruck festival. Kortom, alle elementen om ook van deze tweejaarlijkse editie een succes te maken!

Meer weten