Ontdek het nieuwe wandelnetwerk De Blankaart in de Westhoek

Deze zomer werd in Diksmuide het nieuwe wandelnetwerk De Blankaart officieel geopend. Het brengt 105 km aan rustige wandelpaden van het provinciedomein De IJzerboomgaard via het natuurgebied De Blankaart helemaal tot in Boezinge.

Natuurpunt De Bron

Meer weten

In de Westhoek kan je nog steeds volop in alle rust genieten van de pracht van de natuur in deze streek. Het natuurgebied De Blankaart is dan ook een populaire wandelbestemming in de regio rond Diksmuide. Het nieuwe wandelnetwerk De Blankaart is daarom een aanrader om de streek te verkennen: het telt 78 knooppunten en is verbonden met de wandelnetwerken IJzervallei en Hoppeland. Het netwerk bevat eveneens twee bewegwijzerde suggestielussen: de Drie Grachtewandelroute (6,5 km) en de Blankaartwandelroute (10 km).

Vanuit het startpunt van het wandelnetwerk De Blankaart in Diksmuide wordt elke wandeling een ware ontdekkingstocht van de Westhoek. Je stapt door dorpen als Sint-Jacobskapelle en Nieuwkapelle en bij de oversteek van de IJzer langs Knokkebrug loop je door IJzerbroeken, het enorme overstromingsgebied van de IJzer. Je zal er zeker vele vogels kunnen spotten en tegelijk zijn er hier nog veel sporen van het oorlogsverleden te zien. Zo staan er in de gehuchten Drie Grachten en Steenstrate nog tal van herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog, die daar ooit in alle hevigheid werd uitgevochten.

Duurzame wandelbeleving

Dit wandelnetwerk kadert binnen het Europese Leaderproject ‘Westhoek Wandelproof’, dat werd gerealiseerd tussen Westtoer en het Regionaal Landschap Westhoek, dat acht Westhoekgemeenten (Heuvelland, Ieper, Poperinge, Houthulst, Mesen, Zonnebeke, Diksmuide en Wervik) promoot door middel van een duurzame wandelbeleving. Dat betekent ook onder meer een betere spreiding van de wandelaars over het gebied en de ontlasting van enkele drukkere zones. Noteer dat naast De Blankaart eveneens een nieuw netwerk in Zonnebeke wordt ontwikkeld en dat de bestaande netwerken Heuvelland, Hoppeland en Ieperboog worden uitgebreid, verbeterd en aan elkaar verbonden.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆