Onverwachtse ontmoetingen: zeehonden en trekvogels in de Baie de Somme

Van de inham van Hourdel in het zuiden van de baai tot de top van Saint-Quentin in het noorden, het hele gebied leeft op het ritme van de getijden, de doortocht van duizenden trekvogels en de aanwezigheid van een kolonie zeehonden.

Kolonie zeehonden in de Baie de Somme Kolonie zeehonden in de Baie de Somme

De Baie de Somme biedt het hele jaar door prachtige landschappen en een heerlijke sfeer. Het Maison de la Baie de Somme et de l’Oiseau in het zuiden en het natuurreservaat van Marquentaire, “la Mer dan la Terre”, vormen de perfecte uitvalsbasis voor vogelspotters.

 

Natuurgids in het park en uitstapjes op zee

Heel wat natuurliefhebbers trekken met hun verrekijkers naar observatieplaatsen om te genieten van de natuur of gaan erop uit met een natuurgids, zoals de gepassioneerde Philippe Caruette. De twee soorten zeehonden, het zeekalf en de grijze zeehond, zijn vanop de gemakkelijk bereikbare observatieplekken al van ver zichtbaar op de zandbanken. Er worden ook uitstappen op zee georganiseerd om het landschap te ontdekken en de zeehonden te observeren. Tochten te voet, met de fiets, te paar, met de mountainbike, per kayak op zee, in een zeilwagen of per kano zijn eveneens mogelijk. Een plezier voor de jongsten en hun ouders!

Ontvang gratis het magazine Noord Frankrijk en alle tips voor de Baie de Somme

Uitstap per kayak in de baai

"