Onze 10 favoriete pretparken in België (en 3 in Frankrijk)

Ontdek onze top 10 favoriete pretparken in België en 3 in Frankrijk 🎢 - plezier gegarandeerd voor het hele gezin! 😃

Vacancesweb.be

Met de zonnige dagen die terugkomen, hebben veel pretparken hun deuren heropend. Waar moet je naartoe?

In dit artikel krijg je een kort overzicht van het aanbod in België en Frankrijk. Volg de gids!

1. Walibi

De naam “Walibi” heeft betrekking op de eerste twee letters van de gemeentes die in de buurt van het park liggen, namelijk Waver, Limal en Bierges. Het is het pretpark bij uitstek voor liefhebbers van spannende attracties, zeker voor tieners.

Vacancesweb.be

2. Bobbejaanland

In dezelfde geest als Walibi biedt Bobbejaanland, gelegen in het Antwerpse Lichtaart, een mix van adrenaline en kinderlijk genot. Verschillende waterattracties vallen in de smaak en al zeker bij droog weer. Het park vertrouwt ook op een paar shows om de allerjongsten te entertainen.

Vacancesweb.be

3. Bellewaerde

Bellewaerde ligt in het West-Vlaamse Yper en is naast een pretpark ook een dierenpark dat meer dan 300 exotische soorten telt. Denk aan luipaarden, papegaaien, zebra’s, stokstaartjes, olifanten, giraffen enzovoort.

Vacancesweb.be

4. Plopsaland

Gelegen op de voormalige site van Meli Park, dat als thema de bijenwereld had, draait Plopsaland helemaal rond de wereld van Kabouter Plop, een serie voor kinderen. Hoewel dit personage minder bekend is bij Franstaligen trekken veel gezinnen uit Brussel en Wallonië elk jaar naar dit pretpark in De Panne.

Vacancesweb.be

5. Plopsa Coo

Dit park heette voordien TéléCoo en was genoemd naar de beroemde waterval van Coo in de regio Stavelot in Luik. In 2005 werd het opgekocht door de mensen achter Plop om er een tweede park van te maken. Niet te missen, zijn de zomerrodelbaan en de stoeltjeslift om het panorama over de vallei van de Amblève te bewonderen.

Vacancesweb.be

6. Pairi Daiza

Sinds 2014 staat Pairi Daiza synoniem voor panda’s. Als je Hao Hao Hao, Xinghui en Tian Bao nog niet gezien hebt, ga er dan zeker naartoe! Dit dierenpark, gelegen in Brugelette en vlakbij Ath, is een ware oase van rust…

Vacancesweb.be

7. Le Monde Sauvage d’Aywaille

Op het menu van dit 86 hectare grote safari- en recreatiepark, gelegen in de provincie Luik, staan een heleboel voorstellingen met als acteurs zeeleeuwen, papegaaien en roofvogels… Zijn ook het ontdekken waard: de neushoorns, giraffen, olifanten, nijlpaarden, leeuwen, tijgers, jaguars, chimpansees, kangoeroes, ijsberen, apen, witte wolven… De lijst is lang!

Vacancesweb.be

8. Zoo van Antwerpen / Zoo van Planckendael

De Mechelse Zoo Planckendael en de Zoo van Antwerpen ontvangen jaarlijks 1,6 miljoen bezoekers. De tweede bestaat sinds 1843, de eerste opende de deuren voor het publiek in 1960. Deze twee dierentuinen vullen elkaar goed aan. Die van Antwerpen is meer stedelijk, die van Mechelen vormt een festijn voor wandelaars.

Jonas Verhulst

9. Boudewijn Seapark

Boudewijn Seapark, een eerbetoon aan wijlen Koning Boudewijn, staat bekend om zijn dolfinarium dat naast dolfijnen ook een thuis biedt aan zeeleeuwen en zeehonden. Ook zeer interessant is het spektakel met roofvogels. Gieren, adelaars en valken laten daarin het beste van zichzelf zien…

Vacancesweb.be

10. Le Pass

Le Pass ligt in Frameries en is een echt wetenschapsavonturenpark. Een originele plek dus waar je wordt uitgenodigd om wetenschap en technologie te begrijpen en tegelijkertijd plezier te beleven. Op het menu: interactieve tentoonstellingen over verschillende thema’s (chemie, digitaal, energie, menselijk lichaam, sport, natuur…), maar ook een speeltuin, animatie en het beroemde Beeldenpaleis.

Vacancesweb.be

BONUS : Nausicaá, Futuroscope en Vulcania

We eindigen met het inzoomen op enkele recreatieparken in Frankrijk. Eerst is er Nausicaá, het nationale centrum van de zee in Boulogne (Pas-de-Calais) waar sinds vorig jaar het grootste aquarium van Europa staat (en het op drie na grootste ter wereld). Vervolgens trekken we naar Futuroscope, een vrijetijdspark rond de thema’s technologie en wetenschap dat indruk maakt dankzij een mix van zintuiglijke benaderingen en beeldprojecties. Tot slot, een wie het ziet zitten naar Auvergne te reizen, kunnen we adviseren om in Vulcania halt te houden. Het zal beter doen begrijpen hoe vulkanen en onze planeet werken.

Vacancesweb.be

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆