Terug

Onze selectie van Brussels cocktailbars

Het is gek om te zien hoe een cocktail het verschil kan maken. Hij wordt voor je neus gezet en je bent meteen ergens anders: parasol, ligstoel en lekker nietsdoen. Resultaat gegarandeerd! Het goede nieuws is dat de cocktailbars als paddenstoelen uit de grond schieten in Brussel.


Liefhebbers van cocktails zullen hun hart kunnen ophalen...

De intieme sfeer van het zeer chique Arthur Orlans in de Dansaertwijk moet je zo snel mogelijk ontdekken. Hetzelfde geldt voor de Bar du Marché in de Flageywijk, die sterke drank combineert met een muzikaal programma.

Chemistry & Botanics, op de Oude Graanmarkt, richt zich op de chemische en explosieve kant van cocktails: de mixologen zijn even ongelooflijk als de drankjes die ze serveren. Edgar's Flavor, ook in het centrum van de stad, is dan weer gespecialiseerd in cocktails op basis van Tequila en Mezcal. Caliente!

Eerder industrieel of Art Deco van sfeer?

Ga ook eens nar de Ethylo. Aan de rand van Josaphatpark is deze bar de baby van de eigenaar, die meer uitgewerkte creaties serveert dan waar dan ook. En vergeet Green Lab niet, aan de Louizalaan. Een cocktailbar met een brute inrichting en een industriële look, waar je heel wat soorten gin en absint vindt.

De Jalousy Cocktail Bar, gelegen in de Hoogstraat, combineert cocktails met geheimzinnigheid: in deze besloten en zeer exclusieve club moet je het wachtwoord fluisteren om binnen te raken. De Pharmacie Anglaise biedt je de kans om aan allerlei soorten cocktails te nippen in zijn rariteitenkabinet aan de Coudenberg.

Als je op zoek bent naar een kaart met eigen creaties, moet je naar Life is Beautiful. Of Bar Marcelle, die signatuurcocktails serveert in een ontspannen Art Deco-decor in het centrum van Brussel.

Roaring twenties, rum en een oneindige keuze!

In de Marollen vind je Plumette, een bar die je onderdompelt in de wereld van de roaring twenties. Liefhebbers van rum trekken eerder naar The Modern Alchemist, waar 200 verschillende soorten rum verkrijgbaar zijn, een must is in de hoofdstad. De Vertigo, verborgen in het hart van Oud Brussel, biedt één van de mooiste cocktailmenu's van de stad. Ook het historische karakter van de plek is een bezoekje waard.

Wat de restaurants betreft...

En dan hebben we het nog niet gehad over de cocktailbars in de restaurants, die ook talrijk zijn. Er is de cocktailbar Alice, gelegen boven het restaurant Rouge Tomate aan de Louizalaan. Alkoven, een rookkamer, intieme sfeer. Er is ook Chez ta Mère. Wereldkeuken en gekke cocktails, Fernand Cocqplein.

Er is ook Cipiace, een trendy kwaliteitsadres dat geurt naar Italië. La Dolce vita in Sint-Gillis. En dan is er nog de Cospaia, gelegen aan de Guldenvlieslaan. Een trendy decor en een mooie plek. Humus & Hortense, in 1050 Brussel, is een bar die de plantaardige wereld verkent met een resoluut artistieke aanpak.

Mizaru, de bar van het restaurant Sanzaru in Sint-Pieters-Woluwe, is ook een culinaire en visuele belevenis om niet te missen. We vertellen je graag over het elegante interieur van restaurant The Poet, waarvan de bar kleurrijke cocktails serveert. Een veelzijdig adres in 1050 Brussel. En tenslotte is er Yi Chan, de bar van het gelijknamige restaurant in Sint-Goriks, dat een perfecte fusie biedt tussen China en Vietnam en een creatief menu dat daarbij past!Ontdek de cocktailbars