Ook te ontdekken als je in de Baie de Somme bent

Maison de la Baie de Somme © Somme Tourisme Maison de la Baie de Somme

 

De indrukwekkende getijden

Er zijn verschillende mogelijkheden om het komen en gaan van de getijden te observeren. In Saint-Valéry-sur-Somme: de Calvaire des marins, de top van Cap Hornu, de Chapelle des Marins, de kleine vuurtoren aan het einde van de dijk en de tours Guillaume…

 

Maison de la Baie de Somme et de l’Oiseau

Dit huis bevindt zich in een oude traditionele boerderij en staat vol kijkkasten en foto’s die de vogels uit de regio in hun natuurlijke omgeving toont. Je vindt er ook een collectie genaturaliseerde vogels (300). Buiten leer je meer over de natuur via een pedagogisch parcours dat rond de moerassen loopt. Je ziet er ook wilde eenden en ganzen. Het is de perfecte initiatie tot ornitologie.

 

Zeehonden observeren

De regio trekt steeds meer mensen aan die de sympathieke dieren willen observeren. Sinds ze beschermd zijn en de afstand die bewaard moet worden gereglementeerd werd, genieten ze van hun luie leventje op de zandbanken… Er zijn twee soorten te ontdekken: het zeekalf en de grijze zeehond.

Meer info: https://www.visit-somme.com/somme-bay/crossing-bay-fascinating-guides

 

Op uitstap met de boot en de trein

In authentieke wagons uit de Belle Epoque genieten de passagiers van een korte reis door Le Crotoy, Noyelles-sur-Mer, Saint-Valéry-sur-Somme en Cayeux-sur-Mer. De trein hobbelt over weggetjes en beekjes, door zoute weides en de “mollièrs” zones, door weides en getijdegebieden. In het hoogseizoen worden er zelfs diners georganiseerd aan boord! Het is ook mogelijk om de treinuitstap te combineren mbt een oversteek van de baai vanaf Saint-Valéry-sur-Somme of Crotoy.

"