Terug

Oostelijke eilanden in de Golf van Thailand

Heerlijke spa’s, ayurveda behandelingen, yoga- en meditatielessen, perfecte massages

Kho Samui Kho Samui

Koh Samui, wellness eiland

Vroeger was dit het hippie eiland bij uitstek. Die laid-back Boheemse sfeer hangt er nog steeds. Het is het eiland met de meeste variatie qua wellness. Heerlijke spa’s, ayurveda behandelingen, yoga- en meditatielessen, perfecte massages je vindt het hier allemaal. De backpackers zijn er nog steeds, maar hebben toch ruimte moeten maken voor het massatoerisme. De meeste van die toeristen zitten op Chaweng en Lamai beach, waar het uitgaansleven heel levendig is. Aan de westkust van het eiland is het een stuk rustiger. In het binnenland vind je enorme kokosplantages, want dat was gedurende lange tijd de belangrijkste bron van inkomen, nu is dat toerisme. Je kijkt er uit op het Nationaal park Ang Thong, een archipel van 42 eilandjes, sommige bestaan gewoon uit enorme krijtrotsen, die vaak tot 400m hoog zijn. Het populairste strand in dit archipel is Koh Mae waar je naar een inlands zoutwaterlagoon kan klimmen, vanwaar je werkelijk een uniek uitzicht hebt.

 

Koh Phangan, full moon party’s

Het eiland is beroemd om zijn full moon party’s. Een keer per maand is dan ook alles volgeboekt en verblijven veel feestgangers op Koh Samui. Uiteraard is er altijd wel een party crowd aanwezig. Het feestgedruis gaat meestal door in Hat Rin. Er is ook een hele leuke avondmarkt op Koh Phangan, Thong Sala. Als er niet gefeest wordt is het eiland een stuk rustiger. Het bestaat voor een groot deel uit regenwoud, dus er zijn best nog wat serene plekken te vinden en de natuur is prachtig. Zeker even naar het mini eilandje Koh Ma wandelen, dat door een zandstrook verbonden is met Koh Phangan.

Koh Phangan

 

Koh Tao, onderwaterplezier

Koh Tao is een echt duik-en snorkeleiland, ver weg van het massatoerisme. Het is eerder klein, slechts 21km2, dus je kan alles gewoon te voet doen. De naam Koh Tao betekent schildpaddeneiland omdat het de vorm heeft van een schildpad. Het mooiste strand is Sai Nuan beach, waar het nog vrij rustig is en de kleur van het water elke verbeelding tart. Vervelen hoef je je niet, want je kan er aan Thai boksen en yoga doen, of naar het Mango viewpoint klimmen, waar je in een gezellige bar met een cocktail in je hand van het machtige uitzicht kan genieten. Een tochtje naar Koh Nang Yuan, drie kleine eilandjes die door een zandstrook verbonden zijn, is een must.

Koh Tao

"