Terug

Oostelijke eilanden in de Golf van Thailand nabij Cambodia

Koh Chang, Koh Kood, Koh Mak

Kho Chang Kho Chang

Koh Chang, beeldschoon en groen

Koh Chang is een tropisch paradijs nabij Trat, een beeldschoon bergachtig eiland met veel groen. Je kan er trekkings doen, want het binnenland is niet alleen bijzonder ongerept, je vindt er ook een aantal mooie watervallen en er zitten veel apen en kleurrijke vogels. Plaats genoeg om de drukte te vermijden want het is het tweede grootste eiland van het land. Er zijn leuke vissersdorpjes op palen, de natuur is er oogstrelend en er hangt een bijzonder relax sfeertje. White Sand beach aan de westkant is prachtig en Khlong Prao beach is bijzonder groen en rustig. Maar de kalmste plekken vind je in het zuiden van het eiland. Uitgaan kan ook op Koh Chang, vooral op Lonely Beach, een ietwat tegenstrijdige naam voor het drukste strand van het eiland.

 

Koh Kood, ongerept

Dit is een van de meest ongerepte eilanden. Visvangst, kokosnoten en rubber zijn de drie belangrijkste pijlers op Koh Kood. De meeste resorts vind je op de westelijke kant. Het staat nog niet op de radar van de doorsnee toerist waardoor het nog bijzonder authentiek is. Er zijn twee mooie watervallen en de rust is er ronduit zalig.

Kho Kood

 

Koh Mak, de grote onbekende

Koh Mak is de grote onbekende, vaak ook verward met Koh Mook dat aan de andere kant van het land ligt in de Trang area. Er hangt een unieke sfeer, de hutjes zijn meestal in handen van lokale families die organische groenten kweken. Authenticiteit staat hier dus voorop. De prachtige stranden zijn zo goed als leeg. Behalve genieten van de natuur en af en toe een prachtige zonsondergang bewonderen is er weinig te doen, maar is dat niet net de definitie van vakantie: lekker luieren met je voeten in het zachte zand, uitkijkend op een azuurblauwe zee.

"