Terug

Op de fiets in de Drôme voor een openluchtspektakel

Er zijn gebieden die niet meteen in je opkomen als je het over fietsuitstappen hebt.

Adret de la Lionne - Grignan

Zoals de Drôme, die bekend is voor zijn charmante dorpjes en kristalheldere rivieren. In dit Franse departement vind je meer dan 3.600 km aan routes, genaamd "Bons plans à vélo", die op je wachten. Deze goed doordachte, gemarkeerde circuits gaan van een rood naar een groen niveau, waardoor iedereen de mogelijkheid heeft om een gepaste tocht te vinden! Hier is een voorproefje van wat je allemaal kan afleggen in de 88 cols voor klimmers, of iets rustiger op de 139 km aan fietsroutes en groene paden voor degenen die graag van de landschappen genieten.

Lees meer

MET HET GEZIN

Groene fietsroute Viarhôna

We beginnen met de Viarhôna, een fietsroute/groene route die het Meer van Genève verbindt met de Middellandse Zee via de Drôme en die deel uitmaakt van het Eurovélo-netwerk (Eurovélo 17). De hele route telt 21 etappes over meer dan 800 km. Halverwege vind je in de Drôme 5 interessante etappes op de linkeroever van de Rhône. Verschillende landschappen volgen elkaar op door de wijngaarden van Hermitage en Crozes-Hermitage, het kasteel van Adhémar, de Crocodile Farm of Valrhona, de stad van chocolade.

Lees meer

De Viarhona

Groene Fietsroute in de Vallée de l'Isère

Op deze route volg je de Isère en niet meer de Rhône. Deze fietsroute doorkruist de Drôme over 42 km. Je ontdekt de natuurlijke rijkdom van de Portes du Royans en de Drôme des Collines. Interessant: drie loopbruggen staan ter beschikking om van de ene oever van de rivier naar de andere te gaan en zo gemakkelijk de historische bezienswaardigheden te ontdekken die langs de route liggen. Even uitblazen? Neem dan een pauze in Saint-Nazaire-en-Royans en ontdek de raderboot, het 19e eeuwse aquaduct en de grot van Thaisoyans.

Plus d'infos

Route vallei van de Isère

SPECIAL ELEKTRISCHE FIETS

De Wijnroute, doorheen de Crozes Hermitage

Iets heel anders is deze kleine lus van 17 km die je meeneemt naar het hart van de hermitage wijngaarden (met de beroemde Hermitage en Crozes-Hermitage grands crus) die zeer bekend zijn. Uiteraard kunnen we je een paar stops adviseren om even van de lokale wijnen te proeven bij de lokale eigenaars. Mis zeker de spectaculaire landschappen van bovenaan deze wijngaarden, de kapel van de Hermitage of de ruïnes van het kasteel van Larnage en zijn majestueuze natuurlijke omgeving niet.

Lees meer

Wijnroute, Chapelle Hermitage

Pays de l’Eau

Hier wacht je een verfrissende lus van naar keuze ongeveer 14 of 32 km. Een tocht langs het water van de Drôme in landschappen die soms romantisch of soms majestueus zijn als de Vercors op de achtergrond opduikt. Een zachte mix van de Alpen en de Provence kenmerkt deze route die de gelegenheid biedt voor vele zwempauzes en ontdekkingen van vele stenen dorpen waar de tijd lijkt te zijn gestopt.

Lees meer

Waterland, Champos

SPORTIEF

Chemins du Soleil

Dit is een unieke mountainbikeroute door de Voor-Alpen. Met twee lussen in de volle natuur om deze bergen te bedwingen: van het Rhônedal tot de Zuidelijke Alpen en van de Vercors tot de Provence. Je krijgt hier de kans om dit gebied op een andere manier te ontdekken, met de bewoners, de landschappen en het verrassende erfgoed. In totaal meer dan 1.400 km mountainbikeroutes te midden van de natuur, perfect aangeduid. Soms technisch, soms speels, bergop of bergaf, maar emoties zullen er zeker aan te pas komen. Het sportieve karakter van de Chemins du Soleil mag je niet afschrikken, want de vele accommodaties op het parcours stellen je in staat om de etappes te organiseren op basis van het aantal kilometers dat je elke dag wil afleggen.

Lees meer

Chemin du Soleil, toren van Crest

Adret de la Lionne in Drôme Provençale

Het 360° panorama laat je genieten van een zicht over het Pays de Dieulefit en de valleien van de Drôme Provençale. Dit sportieve parcours, dat uitzonderlijk is omwille van de hoogteverschillen en de technische paden, brengt je van de lavendelvelden van Teyssières naar de top van Cougoir op 1220m. In de pauze wandel je gezellig van dorp naar dorp. De Drôme Provençale is bezaaid met hooggelegen dorpen. La Garde-Adhémar, Le Poët-Laval en Montbrun-les-Bains worden allemaal bestempeld als "mooiste dorpen van Frankrijk". Er staan 3 bijzondere plaatsen op het programma: het kasteel van Grignan, het kasteel van Suze-la-Rousse en het kasteel van Adhémar.

Lees meer

Le Poët-Sigillat