Malaga

Terug

Op dit moment in Barcelona: “We gaan sterven van de honger!”

In Catalonië hebben de autoriteiten beslist om bars en restaurants voor 15 dagen te sluiten om de verspreiding van de epidemie te remmen. Honderden manifestanten hebben geprotesteerd tegen deze radicale beslissing!

In de menigte zag een journalist van het Franse persbureau AFP obers, chef-koks, eigenaars van kleine restaurants… “We kunnen al heel lang niet meer werken. Het kan niet dat ze bars en restaurants opnieuw sluiten, we gaan sterven van de honger,” waarschuwt Alvaro Segreda, een kok in een 5-sterren hotel. Voor Joan Mederos, eigenaar van twee bars waar 6 mensen werken, “is de situatie onhoudbaar met de huur, leveranciers die niet stoppen met bellen […] en plaatsgebrek om iedereen te ontvangen,” en voelt hij zich “verantwoordelijk voor wat er gebeurt.” De enige oplossing voor deze restauranthouders is maaltijden aan huis leveren.

Hoe lang moeten ze het nog volhouden?

Adrian Gil, 36 jaar en ober sinds zijn 14de, vreest voor de duur van de maatregelen: “We vrezen dat het niet bij 15 dagen zal blijven, omdat 15 dagen vast en zeker niks oplost, en dat er na 15 dagen nog eens 15 dagen komen, en dat we zo uitkomen in het volgende jaar.”

In Madrid, blijven restaurants en bars wel open, in tegenstelling tot Barcelona. Ter herinnering, de Catalaanse hoofdstad is niet de enige die dit soort maatregelen getroffen heeft: Nederland en Noord-Ierland hebben ook de sluiting van bars en restaurants bevolen. In Parijs moeten enkel de bars sluiten, maar de avondklok tussen 21u en 6u doet de horeca pijn. In Liverpool, Engeland, moeten de pubs ook de deuren sluiten. 

"