Malaga

Terug

Op dit moment in Senegal: Onrustwekkende stijging van ‘geïmporteerde’ gevallen

De autoriteiten zijn bezorgd: hoewel er een daling is van het aantal coronagevallen in Senegal, stijgt het aantal geïmporteerde gevallen, wat leidt tot het nemen van nieuwe maatregelen...

Reizigers met bestemming Senegal moeten verplicht een negatieve Covid-test kunnen voorleggen en kunnen zich dus niet meer laten testen bij aankomst op de luchthaven van Dakar. “We stellen allemaal een daling van het aantal positieve coronagevallen vast in Senegal,” zegt de minister van gezondheid, Abdoulaye Diouf Sarr opgewekt. Hij drukt wel zijn bezorgdheid uit over “het stijgende aantal geïmporteerde gevallen, vooral op de internationale luchthaven Blaise Diagne (AIBD,” in Dakar.

“Gezien de stijging van het aantal geïmporteerde gevallen, wordt de duur van de TR-PCR Covid-19 tests voor reizigers die Senegal binnen komen, ingekort tot 5 dagen. Bovendien is de toegang tot het grondgebied gekoppeld aan een negatieve test”, kondigt de minister aan. Het ministerie van Transport had vorige week al aangekondigd dat de mogelijkheid om op de luchthaven getest te worden, afgeschaft zou worden vanaf 1 november. "Het is een maatregel die we gunstig gezind waren, maar die er niet gezorgd heeft voor een gunstige ontwikkeling bij de toegang via de luchtgrenzen,” benadrukte Sarr.

Het land hief eind juni de avondklok en de noodtoestand op, en de internationale vluchten hernamen op 15 juli, maar enkel voor Senegalese terugkeerders, buitenlanders die in Senegal verblijven of nog, bij wijze van uitzondering, professionals op missie. Toeristen blijven tot nader orde verboden, wat zwaar weegt op deze sleutelsector voor de nationale economie.

 

 

"