Op reis door Frankrijk : moet je een alcoholtester meenemen?

Je wil met je wagen op vakantie naar Frankrijk gaan. Of je moet door Frankrijk rijden om je bestemming te bereiken. Moet je er in dat geval voor zorgen dat er een alcoholtester in je wagen ligt?

© Pixabay

Als je met de wagen op reis gaat is het belangrijk je op voorhand te informeren over welke zaken je aan boord dient te hebben en welke vignetten je nodig hebt voor de landen waar je door rijdt. Maar hoe zit dat in Frankrijk?

 

Alcoholtester?

In Frankrijk bestaat de wettelijke verplichting om niet één maar zelfs twee alcoholtesters bij je te hebben in je wagen. Hoewel deze verplichting vandaag nog altijd bestaat, wordt de overtreding ervan niet meer beboet. Als de politie je tegen houdt zal die je niet beboeten maar er wel op wijzen dat je niet in orde bent. Het is dan ook maar beter er voor te zorgen dat je de testers wel aan boord hebt.

 

Fluovestje

Los van alcoholtesters moet je als je door Frankrijk rijdt ook een fluovestje bij je hebben. Bij pech of een ongeval moet je als bestuurder het vestje zowel overdag als ’s nachts aantrekken. Het vestje moet op een bereikbare plaats voor de bestuurder liggen.

 

Gevarendriehoek

Je moet verder ook een gevarendriehoek aan boord hebben. Je moet de gevarendriehoek als je deze gebruikt 30 meter achter het voertuig zetten. Je moet tevens de alarmlichten van het voertuig aanzetten. Heb je pech of een ongeval op de autosnelweg, dan mag je als bestuurder geen gevarendriehoek plaatsen omdat dat te gevaarlijk is. Wel moet je de alarmlichten ook hier aanzetten.