Terug

Panoramische wandeling in Xhoffraix

Chi va piano, va sano! Een uitspraak die klopt als een bus… Net daarom hebben we je rustige wandelingen voorgesteld sinds het einde van de lockdown. Nu je goed opgewarmd bent, ben je klaar voor de volgende stap!

© WBT – Denis Erroyaux

We trekken naar Xhoffraix, niet ver van Malmédy. Daar wacht een pittige wandeling die je benen nog lang zullen voelen!

De wandeling start aan de kerk van Xhoffraix, een klein dorp in de provincie Luik, en laat je kennismaken met de vallei van de Warche. 14 km vliegt voorbij als je fluit en droomt. Maar concentratie is hier toch geboden: plotse rotsen en steile paden volgen elkaar op over het hele parcours!

Op zoek naar een moeilijk parcours? Zoek niet verder! Wat het zo magisch maakt, is dat je moeite beloond wordt: op verschillende momenten geniet je van prachtige panorama’s. Bergstromen, kleine canyons, beken slingeren als zilveren slangen door het landschap. 

En daar, in dit prachtige groene juwelendoosje, duikt een kasteel uit de 14de eeuw op: het kasteel Reinhardstein. En daar, in dit prachtige groene juwelendoosje, duikt een kasteel uit de 14de eeuw op: het kasteel Reinhardstein. Het moment om even te rusten, je hartslag te kalmeren, op adem te komen en, waarom niet, het kasteel te bezoeken.  

 

De route

 

In de buurt

Eén blik op het kasteel Reinhardstein en je krijgt zin om het te bezoeken. Wat een goed idee! Er worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Sla ook zeker de andere bezienswaardigheden in de buurt niet over:
• Het Malmundarium, een museum in het oude klooster van Malmédy
• Het Baugnez 44 Historical Center, waar de herinnering aan de Slag om de Ardennen blijft voortbestaan, klaar om herontdekt te worden

• Het meer van Gileppe en zijn prachtige landschappen

Download de volledige brochure

PRAKTISCHE INFO
13,8 km – 4 uur 40 stappen – Moeilijk – Start: parking van de kerk – Aanwijzing: blauwe rechthoek

"