Peru: beperkte toegang tot Machu Picchu voor toeristen

Nee, je zal niet langer in staat zijn om de beroemde Peruaanse site volledig te bezoeken. We leggen ook uit waarom precies.

Vacancesweb.be

“We gaan de toegang voor toeristen tot twee tempels en een piramide in de Incastad Machu Picchu beperken om verdere achteruitgang te voorkomen”, zo kondigden de Peruaanse autoriteiten aan. Deze beperkingen gelden in eerste instantie van 15 tot 28 mei en hebben betrekking op de Zonnetempel, de Condortempel en de Piramide van Intiwatana.

3 uur tijd om alles te bezoeken

Dagelijks kunnen zo’n 6.000 toeristen, verdeeld over twee tours, de beroemde stenen citadel uit de 15de eeuw op de oostelijke helling van de Andes bezoeken. Zij zullen voortaan maximaal drie uur de tijd krijgen om de drie betrokken monumenten te bezoeken. “Deze maatregelen beantwoorden aan de noodzaak om Machu Picchu te beschermen, aangezien er slijtage is op het stenen oppervlak als gevolg van de passage van bezoekers in de drie genoemde sectoren,” aldus het ministerie.

Vacancesweb.be

Definitieve maatregelen?

“Dit is een ‘pilootproject’ om het culturele erfgoed te behouden en tegelijkertijd het bezoek voor de toeristen te vergemakkelijken”, verklaarde het hoofd van het Archeologisch Park van Machu Picchu José Bastante. Als de resultaten overtuigend zijn, kunnen de beperkingen vanaf 1 juni permanent worden ingevoerd.

Machu Picchu ingezoomd
Machu Picchu ingezoomd Vacancesweb.be

UNESCO-erfgoed

De stad Machu Picchu, wat “oude berg” betekent in de Quechua-taal, werd gebouwd onder het bewind van keizer Pachacutec (1438-1471). en in 1911 ontdekt door de Amerikaanse ontdekkingsreiziger Hiram Bingham. Sinds 1983 staat het op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De stad ligt op ongeveer 100 kilometer van Cuzco, de voormalige hoofdstad van het Incarijk in Zuidoost-Peru.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆