Terug

Picknicken in het Tiegembos

De laatste dag van de driedaagse fietstocht door de Leiestreek is aangebroken. We zijn er klaar voor om ook de laatste kilometers van de trip vlot af te leggen.

Picknickplaat Tiegembos  Picknickplaat Tiegembos

Met de batterij weer netjes opgeladen, trotseren we andermaal het heuvelachtige landschap. We worden verrast door het grote aantal fazanten, hazen en andere wilde dieren dat we onderweg tegenkomen. Onze laatste stop voordat we terug naar Kortrijk gaan is het Tiegembos. Hier staat in een picknickkast een heerlijke Streuvelspicknick met allerlei lokale streekproducten, waaronder paté van streekbieren en 'Streuvels’ bier op ons te wachten. Aan de picknicktafel die onder een van de stokoude bomen staat, genieten we van het voorzichtige lentezonnetje en al het lekkers.

 

Bij aankomst in Kortrijk geven we onze fietsen weer af bij Fietsencentrum Mobiel en wandelen we nog even door het centrum. De Leiestreek is een uitstekende regio om op de fiets te verkennen. Je laat je meeslepen door het heuvelachtige landschap waar de prachtige vergezichten je telkens uitnodigen even te stoppen voor een foto. En met bierbrouwerijen, Transfo en de vele mooie plekken om te picknicken die je onderweg tegenkomt, behoort in één keer doorfietsen niet tot de opties.

Meer informatie en de andere trips zijn te vinden op Toerisme Leiestreek

Picknickkast Tiegembos

Lees de volledige reportage