Terug

Picos de Europa: natuur, vrijheid en onverwachte

02/09/2021

Op amper 25 kilometer van de Asturische kust rijzen de toppen van de Picos de Europa op.

Picos de Europa
Picos de Europa Eric Valenne

2.648 meter

Zij maken deel uit van een grote bergketen in het noorden van Spanje. De Torre de Cerredo is met zijn 2.648 meter de hoogste top. De bergtoppen met hun eeuwige sneeuw zijn al van ver zichtbaar en waren vroeger een teken voor zeelui in de Golf van Biskaje dat Europa dichterbij kwam. Vandaar de naam…

Picos de Europa
Picos de Europa Eric Valenne

Garganta del Cares

In de bergen liggen heel wat natuurreservaten die de uitzonderlijke inheemse fauna en flora beschermt. Ook het nationale park “Garganta del Cares” is hier gelegen. Het hart van de Picos is niet gemakkelijk bereikbaar met de auto. Je kan beter te voet op pad gaan of de kabelbaan nemen die je naar de afgelegen inham van Bulnès brengt. Van daaruit ontdek je de top van de emblematische Naranjo de Bulnes (Picu Urriellu).

Natuurreservaat
Natuurreservaat Eric Valenne

Ik raad je ook aan de grot en de site van Covadonga, een belangrijke pelgrimsplek omgeven door bossen, te bezoeken. Ga zeker ook langs de meren Ercina en Enol, waarin de mistige bergen en hun legendes weerspiegeld worden… Aan de voet van de Picos, in de prachtige stad Cangas de Onis steek je een indrukwekkende Romeinse brug over. De brug is zonder twijfel een omweg of zelfs een hele uitstap waard.

Meer info

Cavadonga
Cavadonga Vacancesweb.be

Lees de volledige reportage