Terug

Piraterij: bestaat het vandaag nog altijd?

We kunnen ons de taferelen uit onze jeugd nog levendig voorstellen, met eenogige piraten, zwarte doodskopvlaggen en verdwenen schatten. Maar bestaat piraterij vandaag nog altijd?

© Elena Theodoridou

De gouden tijden van de piraterij begonnen midden 17de eeuw en eindigden aan het begin van de 18de eeuw. Een tijdperk waarin heel wat zeevaarders piraat werden, en jacht maakten op handelsschepen in de Caraïben. Een tijdperk dat veraf lijkt te liggen, vooral vanuit een geografisch standpunt. Maar hoe zit dat vandaag?

Piraterij is helaas nog niet helemaal verdwenen. Er zijn nog jaarlijks een 200-tal gevallen van piraterij. Vandaag opereren piraten echter niet meer in de Caraïben, maar eerder in de Indische Oceaan, alsook in de volgende zones:

·De Golf van Guinee (in bijna 90% van de gevallen)

·De Golf van Aden,

·Het Somalische bekken,

·De monding van het Kanaal van Mozambique tot aan de archipel van de Seychellen

Piraten hebben het gemunt op trage boten en aarzelen niet om vuurwapens te gebruiken. Het lijkt er wel op dat het aantal geweldplegingen afneemt.

Dus ja, piraterij bestaat nog steeds, maar je loopt bijna geen risico tijdens een cruise op de Middellandse Zee, de Noorse zee of in de Caraïben!

Geniet ervan

Embrun

La Ferme des Ecrins

vanaf €926 / week

Saint-chaffrey

Appartement te huur Saint-chaffrey France

vanaf €952 / week

"