Terug

Provence: Top 5 van onbekende dorpen in de Luberon

De Luberon staat niet alleen bekend om zijn fantastische natuur, maar ook om de prachtige, karaktervolle dorpen waar de tijd wel lijkt te zijn blijven stilstaan. Volg de gids!

We stellen je 5 dorpen voor waar nog relatief weinig toeristen komen. Bezoek ze snel!

 

Les Taillades

Beneden een molen en bovenaan een dorp. Les Taillades is een parel in de Luberon: de 18de eeuwse kerk, het rotsachtige voorgebergte en het buitengewone karakter van het dorp… Je weet niet waar te beginnen!

 

Mérindol

Nog zo’n hoog gelegen dorp! Let op de wijngaarden en groen, maar ook op de bouwresten die je zo terugbrengen naar de Romeinse tijd!

 

Saignon

Saignon is een klein dorp dat minder dan 1.000 inwoners telt en dat gelegen is tegen de rots van Bellevue. De omliggende natuur is even verleidelijk als het dorp met zijn traditionele huisjes en de overblijfselen van een kasteel.

 

Ménerbes

Ménerbes is zonder twijfel het meest bekende dorp op deze lijst. Het is dan ook een van mooiste dorpen van Frankrijk. Je zal niet teleurgesteld zijn: Ménerbes lijkt wel ongevoelig voor de tijd en heeft, ondanks een woelige geschiedenis, zijn authentieke charme bewaard. Het dorp strekt zich uit langs een rotsachtige bergkam en zal je met zijn belfort uit de 18de eeuw, zijn gemeentehuis en oude kasteel zeker weten te betoveren…

 

Cucuron

Een opvallende naam voor een dorp dat minstens even opvallend is door het bekken waarrond heel wat restaurantjes liggen. Het dorp zelf is dankzij zijn charme ook een omweg waard. Een must!

 Meer info