Terug

Puy-Saint-Vincent, een dorp en een skioord

Dit oord en zijn skigebied voldoen zeker aan de normen van de liefhebbers van alpineskiën. Het skigebied strekt zich uit over drie zones en combineert de charmes van een dorp met een moderne infrastructuur.

Puy-Saint-Vincent

In Les Ecrins zijn er niet veel skigebieden, maar toch voldoet zeker Puy-Saint-Vincent perfect aan de verwachtingen. Dit skiterrein ligt tussen 1 400 m en 1 800 m en bestaat uit drie zones: rond de dorpskern (1 400 m), het centrale gedeelte (1 600 m) en een recente uitbreiding (1 700-1 800 m). Het dorp leeft op het ritme van de kleine winkels en de grote chalets met balkons die overal verspreid staan. In het centrale gedeelte zijn normaal de meeste sportieve activiteiten gegroepeerd, die in de winter van 2021 jammer genoeg niet kunnen plaatsvinden omwille van de Covid-pandemie. In het hogere gedeelte tillen de nieuwe residenties (Odalys, Le Parc aux Etoiles…) het comfortniveau van dit oord naar de hogere, hedendaagse normen.

Langlaufgebied en panorama’s

Onder de zon van de zuidelijke Alpen biedt Puy-Saint-Vincent, net als alle grote skistations tegenwoordig, nog heel wat andere activiteiten. Het langlaufterrein is 35 km lang (waarvan 28 km geprepareerde pistes) en strekt zich uit over de bossen en de plateaus tot de top van Têtes, op een hoogte van 2 044 m. De prachtige panorama’s geven zicht op de valleien van Durance, Briançon en Queyras, de Blanc gletsjer en de toppen van de Pelvoux. Verder is er nog een beveiligde route voor initiaties toerskiën, die het aanbod outdooractiviteiten van Puy-Saint-Vincent compleet maakt.

Een afdaling van 9km

Ook al is het skigebied dit jaar gesloten, toch verdient het zeker de nodige aandacht met zijn 34 pistes en 12 skiliften die de skiërs tot een hoogte van 2 750 m transporteren. Meer dan 50% van de pistes (van makkelijke groene tot uitdagende zwarte) liggen op meer dan 2 000 m. Dat verzekert vrijwel altijd een goede sneeuwkwaliteit, meestal goed beschut tegen de wind, met zicht op de gletsjers en bergtoppen van meer dan 3 500 m (Barre des Ecrins, 4 102 m ; Pelvoux, 3 986 m…). Van het hoogste punt van het skigebied kan je een ononderbroken afdaling maken tussen de lariksbossen over panoramische pistes, goed voor 35 tot 50 minuten intens glijplezier! Voor liefhebbers van funactiviteiten staat er nog meer op het programma: een bordercross, een snowpark en drie verlichte pistes voor nachtskiën.

Puy-Saint-Vincent

Lees de volledige reportage