Strand van Meneham

Quimper Cornouaille, een ongerepte en authentieke streek

Kunstenaars voelen er zich thuis

Ontdek de straten van Quimper en zijn erfgoed © Simon Bourcier Ontdek de straten van Quimper en zijn erfgoed

De prachtige landschappen rond Quimper zijn al eeuwenlang een inspiratiebron voor kunstenaars. De wijdse zee en de verscholen zand-of kiezelstrandjes, charmante havens, imposante duinen en kleine binnenzeeën, Gauguin die in Pont-Aven verbleef, legde verschillende van die plekken vast op doek.

 

Wij volgen de route van de schilders en bezoeken de beroemde aardewerkateliers van Quimper, waar op een noncoformistische wijze de traditie wordt verder gezet. En als je zelf je kunstzinnige aspiraties wil laten botvieren, kan dat in allerhande workshops. De stad zelf is een feest voor architectuurliefhebbers, van vakwerkhuisjes tot pure art deco.

Meer info

 

De Kathedraal van Sint-Corentin in Quimper, XIIIe, XIXe eeuw © Yannick Le Gal

 

Visvangst, het leven zoals het is

Kotters varen nog elke dag voor dag en dauw uit. Wij gaan mee met zo’n vissersboot op volle zee, en ’s middags laten we ons verleiden tot strandvissen. Vis kopen kan je gewoon op de kade, verser kan niet. Visvangst bepaalt het levensritme in deze streek, er is zelfs een visserijmuseum in Concarneau.

Clohars-Carnoet, haven van Doelan bij dageraad © Emmanuel Berthier

 

En alsof dat nog niet genoeg is, voor surfen en zeilen ben je hier ook op de juiste plek. Je kan zelfs een tochtje maken met de beroemde zeezeiler Roland Jourdan. De bekendste baai voor watersporten en vooral voor surfers is La Torche, een plek met een bijna mythische status.

Clohars-Carnoet © Xavier Scheinkmann

 

De stad van Douarnenez, zijn 4 havens en prachtige baai © Donatienne Guillaudeau

 

Luchtfoto, de vuurtoren Ar Men op het eiland van Sein © Nicolas Job

 

In het hart van Glénan © Yannick Derennes

OOK INTERESSANT VOOR JOU