Terug

Quimper, de hartelijke etappestad aan de rand van Bretagne

Naar goede Bretoense traditie heeft ook Quimper een wereldwijde maritieme en handelsreputatie door de ligging van de rivier Odet, die de stad met de 18 km verder gelegen oceaan verbindt. Die rijke commerciële traditie vind je nog steeds terug in de talrijke handelszaken en winkelstraten van de stad.

Quimper © Berthier Emmanuel Quimper

Verder is er een religieuze traditie met de immense Saint-Corentin kathedraal, als centraal punt in de bisschoppelijke wijk. En tenslotte zijn er de culturele tradities met als kernpunten het Théâtre de Cornouaille en Novamax/Max Jacob… en vooral het Festival Cornouaille Quimper. Elk jaar in juli is dit de grote afspraak voor de Bretoense cultuur met dans (spectacles de cercle), muziek (bagadou), de verkiezing van “la Reine de Cornouaille” en “Triomphe des Sonneurs”…

 

« Hart van Bretagne »

Quimper draagt het label “Ville d’Art et d’Histoire” en is een uitstekend vertrekpunt om dit verste stuk van Bretagne te bezoeken. In het Zuidwesten vind je de badplaatsen en de vissershavens van Bénodet, Sainte-Marine, Loctudy, Le Guilvinec, Penmarch… Eveneens in het Zuiden is Pont-l’Abbé zeker een bezoekje waard met zijn borduurwerktraditie. In het Westen zijn Cap Sizun, Douarnenez en het mythische Pointe du Raz de poort naar Amerika… En in het Zuidwesten vind je het ommuurde Concarneau, de schilderstadjes Pont-Aven, Quimperlé… Kortom, Quimper is de perfecte uitvalsbasis voor een kort verblijf in dit karakteristieke deel van Bretagne.

Meer info

Odet kaaien © Philippe Bourget

 

Quimper © Pascal Bernardon

Geniet ervan

Treogat

Les Volets Rouges (PEU101)

vanaf €607 / week

Treogat

Ty Rosa (PEU100)

vanaf €537 / week

"