Ras Al Khaimah, Dubai of Abu Dhabi?

Op iets minder dan 7 uur vliegen liggen de 7 Verenigde Arabische Emiraten.

Een enorme gastvrijheid © DDLH Een enorme gastvrijheid

De regio geniet van oktober tot maart van erg aangename temperaturen (28 tot 32 graden overdag). 7 emiraten, één land Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Um Al Quwain, Fujairah en een van de kleinste: Ras Al Khaimah. Dat zijn de 7 namen van de emiraten die zich op economisch vlak heel verschillend ontwikkelen. Bij gebrek aan olie en gas, besloot Ras Al Khaimah 10 jaar geleden om zich toe te spitsen op het toerisme. De emir heeft gigantische werken aan de infrastructuur laten uitvoeren om duizenden toeristen te kunnen verwelkomen in een regio die de laatste 3 millennia heel wat historische gebeuretenissen heeft meegemaakt. Waarom Ras Al Khaimah? Ook al zijn de werken nog niet gedaan, buitensporigheid is niet het doel van Ras Al Khaimah. Hotel liggen niet vlak naast elkaar en er is geen constante race tussen “de grootste” of “de hoogste” om toeristen aan te trekken. Ras Al Khaimah biedt daarentegen heel mooie, gouden stranden, indrukwekkende bergen en canyons, een enorme woestijn, enkele oasen met verschillende begroeiing en een kamelenkwekerij. Het aantal toeristen is nog beperkt, waardoor je niet het gevoel hebt overrompeld te worden door mensen. De hotelinfrastructuur is van hoge kwaliteit, aangezien alle hotels vrij recent gebouwd werden. Het land is erg veilig en nergens krijg je het gevoel van onderdrukking dat je in deze regio misschien zou verwachten. Foto: De fijne zandstranden en helderblauwe wateren van het emiraat Ras Al Khaimah

 

7 emiraten, één land

Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Um Al Quwain, Fujairah en een van de kleinste: Ras Al Khaimah. Dat zijn de 7 namen van de emiraten die zich op economisch vlak heel verschillend ontwikkelen.

Bij gebrek aan olie en gas, besloot Ras Al Khaimah 10 jaar geleden om zich toe te spitsen op het toerisme. De emir heeft gigantische werken aan de infrastructuur laten uitvoeren om duizenden toeristen te kunnen verwelkomen in een regio die de laatste 3 millennia heel wat historische gebeuretenissen heeft meegemaakt.

Het centrum van Ras Al Khaimah, de winkeltjes, souks en stranden © DDLH

 

Waarom Ras Al Khaimah?

Ook al zijn de werken nog niet gedaan, buitensporigheid is niet het doel van Ras Al Khaimah. Hotel liggen niet vlak naast elkaar en er is geen constante race tussen “de grootste” of “de hoogste” om toeristen aan te trekken. Ras Al Khaimah biedt daarentegen heel mooie, gouden stranden,
indrukwekkende bergen en canyons, een enorme woestijn, enkele oasen met verschillende begroeiing en een kamelenkwekerij. Het aantal toeristen is nog beperkt, waardoor je niet het gevoel hebt overrompeld te worden door mensen.
De hotelinfrastructuur is van hoge kwaliteit, aangezien alle hotels vrij recent gebouwd werden. Het land is erg veilig en nergens krijg je het gevoel van onderdrukking dat je in deze regio misschien zou verwachten.

De fijne zandstranden en helderblauwe wateren van het emiraat Ras Al Khaimah © Waldorf Astoria