Reizen: ben jij klaar om een elektrische auto te huren?

Julie Docsterd,
05-05-2022
De elektrische auto wordt voorgesteld als dé oplossing van de toekomst om de uitstoot van broeikasgassen te beperken. Maar is het momenteel het ideale voertuig om te huren tijdens je vakantie?
Andrew Roberts

Volgens Billiger-Mietwagen.de, een Duits platform om prijzen van huurwagens te vergelijken, hebben toeristen nog een voorkeur voor thermische wagens als ze op vakantie een voertuig moeten huren. Het aandeel reservaties van elektrische wagens is slechts 0,22%!

Waarom thermisch?

Er is een duidelijke voorkeur voor verbrandingsmotoren omdat daar meer voertuigen van worden aangeboden door leveranciers en het publiek bekender is met dat type brandstof”, legt een woordvoerder van het platform uit.

Hij voegt eraan toe dat er in de Verenigde Staten, Spanje en Duitsland een vrij uitgebreid aanbod is aan elektrische voertuigen. Maar die wagens zijn over het algemeen duurder en vakantiegangers willen hun tijd niet verdoen aan de laadpaal. Het aantal logies in Europa met laadoplossingen is trouwens ook vrij beperkt.

dcbel

Spanje wil het voorbeeld tonen!

In Spanje doen de Balearen moeite om elektrische wagens te promoten door te investeren in laadinstallaties en door parkeerplaatsen te creëren voor elektrische voertuigen in toeristische zones, waar auto’s gratis opgeladen kunnen worden. Op het eiland Formentera is het aantal auto’s beperkt, behalve als het gaat om elektrische auto’s. Daarvoor geldt geen quotum.