Reuzegrote mieren in het centrum van Namen!

In Namen nemen kunstenaars de muren in! De Waalse hoofdstad intrigeert bezoekers met tijdelijke kunstwerken die een vrolijke touch brengen…

© Sudpresse

Als u deze zomer Namen bezoekt, kan u moeilijk naast de reuzegrote mieren van van de Franse kunstenaar Nicolas Eres kijken, die hun opwachting maken op verschillende plekken in de stad. Ze worden tentoongesteld tot 30 september.

Deze tentoonstelling past in een reeks van eerdere projecten die sinds 2002 kaderen in de “Sculptures dans la ville”, sculpturen in de stad. De XXL mieren krijgen een plaats op de muren van het stadhuis. Ze koloniseren daarnaast ook de Rue des Brasseurs, de gevel van het Théatre de Namur en die van Galeria Inno op de Place d’Armes. Het parcours is bedoeld om kunst toegankelijk te maken voor het grote publiek.

Tegelijkertijd verschijnt er binnenkort een nieuw urban fresco op de zijgevel van de beroemde Villa Balat, aan de voet van de Enjambée-brug. Alphonse Balat, mentor van Victor Horta, was een groot aanhanger van architecturale vereenvoudiging. Het kunstwerk, dat bestaat uit plantenmotieven, verwijst hier op een natuurlijke manier naar. Démosthène Stellas, die de muurschildering bedacht, wil wandelaars uitnodigen om terug te grijpen naar eenvoudige dingen.

Tentoonstellingen worden ook georganiseerd in de Belfortgalerij, het stadhuis, de gebouwen van de toeristische dienst en in het museumcomplex Les Bateliers.

MEER INFO