Terug

Rusland trekt zich terug uit de Wereldorganisatie voor Toerisme!

29/04/2022

De Wereldorganisatie voor Toerisme wou het land al uitsluiten, maar Rusland heeft de eerste stap gezet!

Artem Beliaikin

Rusland heeft zijn intentie om zich terug te trekken uit de UNWTO aangekondigd” schreeft de UNWTO op Twitter. De terugtrekking “gaat onmiddellijk in”, voegt ze toe. Het bureau van de VN, dat verantwoordelijk is voor de promotie van toerisme in de wereld, had begin maart aangekondigd dat het Rusland wilde schrappen door de invasie in Oekraïne. Rusland heeft dus de eerste stap gezet…

Op Twitter preciseert UNWTO echter dat de terugtrekking van Moskou de procedure tot uitsluiting niet zal verhinderen. “De leden zullen zich moeten uitdrukken in een democratische stemming”, verzekert ze.

Waarom?

Onze statuten zijn duidelijk: promotie van toerisme voor vrede en universeel respect van de mensenrechten”, onderstreept de secretaris-generaal van UNWTO Zurab Pololikashvili. “Enkel leden die zich daaraan aanpassen kunnen deel uitmaken van UNWTO”, vervolgt hij. UNWTO, bestaande uit 159 lidstaten, veroordeelde “zonder twijfel” de Russische invasie in Oekraïne.

Volgens UNWTO, sinds 1976 gelegen in Madrid, is het de eerste keer dat de organisatie zich verenigd heeft om “de schrapping van een lid te overwegen”.