Terug

Ryanair: “We zijn optimistisch over de zomer!”

Ryan Air voorziet een sterke stijging van zijn aanbod en denkt in de zomer op 80% van zijn capaciteit te kunnen draaien! De Ierse maatschappij rekent op de levering van de vaccins en de versoepeling van de beperkingen.

Gezinnen zullen willen reizen naar en van Europa, naar Europese stranden trekken in de zomer”, verzekerde baas Michael O’Leary. Hij verwacht dat het vluchtprogramma van juli, augsutus en september “ongeveer 80% van een normale zomer” zal uitmaken, tot 2.300 vluchten per dag in de zomerpiek. Voor april, mei en juni zijn er “nog veel onzekerheden” en voorziet hij 50% van de normale capaciteit.

De voorspellingen zijn gebaseerd op de hoop dat tegen de zomer een groot deel van Europa gevaccineerd zal zijn tegen Covid-19. Ryanair biedt passagiers die nu een reis boeken de mogelijkheid om hun reservering gratis aan te passen tot eind oktober. O’Leary schat dat “er zeer weinig kans is dat de zomerperiode volledig verloren zal zijn”. Hij geeft wel toe dat “de heropstart trager kan zijn dan voorzien”.