Terug

Ryanair: 11 nieuwe routes, 200 nieuwe jobs!

De low-cost luchtvaartmaatschappij Ryanair lanceert tijdens het winterseizoen11 nieuwe routes, allemaal vanuit Charleroi. Het Ierse bedrijf is bovendien van plan om 200 nieuwe banen te scheppen in België, voor piloten, cabinepersoneel en ingenieurs.

Deze nieuwe banen moeten ondersteuning bieden tijdens het hernemen van het luchtverkeer na de coronacrisis en de levering van nieuwe Boeing 737 MAX binnenkort. Ryanair CEO Michael O'Leary, die een bezoek bracht aan Brussel, waarschuwde dat een mogelijk plan om de luchtvaartindustrie in België zwaarder te belasten de plannen zou kunnen beïnvloeden.

Vanaf eind oktober zullen de 11 nieuwe routes Charleroi verbinden met onder andere Scandinavië (Denemarken, Finland en Zweden), Oost-Europa en Marokko. Deze netwerkuitbreiding zal het aantal in België gebaseerde Ryanair-vliegtuigen op 15 brengen (13 in Charleroi en twee in Zaventem) en het aantal routes vanaf deze twee luchthavens op 100. Binnen de 12 maanden zullen ongeveer 150 nieuwe jobs gecreëerd worden in Henegouwen en 50 op Brussels Airport, bovenop de meer dan 500 bestaande jobs.

Hiermee verwacht de luchtvaartmaatschappij op jaarbasis negen miljoen passagiers van en naar België te vervoeren, waarmee ze de belangrijkste luchtvaartmaatschappij van het land wordt, vóór Brussels Airlines.