Strand van Meneham

Saint-Malo en de baai van Mont Saint-Michel, Unesco Werelderfgoed

Mont Saint-Michel mag dan geografisch bij Normandië horen, het beroemde rotseiland wordt weerspiegeld in de baai die voor een groot deel in Bretagne ligt en Unesco Werelderfgoed is.

Saint-Malo en zijn sterke getijden © Yannick Le Gal Saint-Malo en zijn sterke getijden

Het prachtige zeelandschap, de kilometerlange rijen mosselpalen en een getijdenverschil van maar liefst 14m (grootste in Frankrijk) zorgen ervoor dat dit een niet te missen plek is. Deze hele kustlijn, die het ruigst is rond la Pointe du Grouin is een walhalla voor wandelaars. En de mosselen uit de baai worden de beste van heel Frankrijk genoemd.

Meer info

 

De boot, la Cancalaise, navigeert op zee met verre uitzicht op het Fort National van Saint-Malo © Ronan GLADU

 

Saint-Malo, een stenen schip

Op het eiland Saint Malo kan je wegdromen naar de tijd van de grote ontdekkingsreizigers. Het wordt ook de piratenstad genoemd. We bewonderen er de 17de eeuwse malouinières, de huizen van rijke reders. De stad heeft doorheen de geschiedenis haar authenticiteit weten te behouden.

Dinan, zicht op de Middeleeuwse straat van Rue de Jerzual © Emmanuel Berthier

 

De stadswallen toornen hoog boven de haven en de omliggende stranden uit. De hele stad lijkt op een versterkte burcht, een stenen schip, dat niet alleen de woeste zee trotseert maar in vroegere tijden ook tal van piratenaanvallen. We worden er meegevoerd op een reis door de tijd en zinken uiteindelijk neer op een terrasje op Place Chateaubriand, al was het maar als eerbetoon aan de beroemde schrijver/dichter die hier geboren werd.

Gelegen aan de voet van Saint-Malo, het favoriete strand van de bewoners, zéér aangenaam om te zwemmen © Yannick Le Gal

 

Luchtfoto van Saint-Malo. De oude ommuurde stad is hier zichtbaar. © Jacqueline PIRIOU

 

Het strand La Hoguette met verre uitzicht op Saint-Malo © Yannick Le Gal

OOK INTERESSANT VOOR JOU