Terug

São Miguel, een Azoreneiland tussen meren en heuvels

Het grootste van de negen Azoreneilanden bevat groene heuvels waar prachtige smaragdgroene meren zich verstoppen.

De vulkanische activiteit op São Miguel is nog steeds zichtbaar © Eric Valenne De vulkanische activiteit op São Miguel is nog steeds zichtbaar

Een legende heeft het over het bestaan van zeven steden die verstopt zitten op de bodem van een Caldeira. Dat zijn de Sete Cidades… Een klein souvenir van Atlantis. Twee meren, Lago Verde en Lago Azul, de ene groen en de andere blauw, zijn herkenbaar aan hun typische kleuren. Ze vertellen het verhaal van de verboden liefde tussen een prinses en een herder. Uit hun tranen zijn de meren ontstaan. Elke vallei, elke heuvel, elke krater hier vertelt een verhaal, herbergt een prachtig meer, een mysterieus bos, een buitenaardse plek.

 

De vele kraters op São Miguel © Eric Valenne

 

Te proeven: cozido das furnas

In het oosten bewonder je de meren Fuogo en Furnas. Furnas staat bekend om zijn kokende water en fumarole, de geheime valleien met warmwaterbronnen die omringd worden door enorme varens. Aan de rand van het meer is de grond zo warm dat lokale restaurants hun kookpotten in begraven om ondergronds hun cozido das furnas (vuurketels) te laten garen! Een heerlijkheid! Het bewijst ook de orginaliteit van de gastronomie van de archipel, die zowel lekker als vrijgevig is. Er zijn genoeg uitstappen te doen die je zullen verbazen, zoals de 12 ha van de prachtige kruide tuin Terra Nostra. Duizenden exotische planten groeien rond een thermische vijver. Een uitnodiging tot zwemmen!


Meer info:
https://www.visitazores.com/fr/the-azores/the-9-islands/sao-miguel/geography

De specialiteit van de eilanden: cozido das furnas © Eric Valenne

"