Terug

Sfeer, magie én gezelligheid in winterstad Antwerpen

Zin in een magische winter boordevol sfeer en gezelligheid? Dan is Antwerpen dé ideale stad om tijdens de kerstperiode te bezoeken. Een daguitstap of liever een trip met overnachting? Kom van 4 december tot 9 januari naar de historische binnenstad!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Ontdek Antwerpen.

Kerstmarkt op de Groenplaats, de Grote Markt, de Suikerrui en het Steenplein

Wie denkt aan Kerstmis, denkt aan de kerstmarkt van Antwerpen. Het is dé plek om een lekker hapje te eten en iets te drinken. Naast de heerlijke winterklassiekers zijn ook smaken uit andere landen hier vertegenwoordigd. Op zoek naar een origineel cadeautje? Kuier langs de slinger van kramen en scoor een van de ambachtelijke producten of leuke hebbedingen. Voor wie zich even wil opwarmen staan er vuur- en warmte-elementen, een reusachtige vuurschaal en een betoverende wereldbol.

De kerstmarkt 2019 Sigrid Spinnox

Schaatsen op de Groenplaats

Om echt van de winter te genieten, kan een schaatsbaan natuurlijk niet ontbreken. Op de Groenplaats heb je een overdekte ijspiste van 1000 m2. Jong en oud kunnen hier toertjes draaien rond het standbeeld van Rubens. Daarna kan je je lekker opwarmen met een warm drankje in winterbar Den Après.

Schaatsbaan in Antwerpen Sigrid Spinnox

Romantiek op de Grote Markt en plezier op het Steenplein

Voor romantiek moet je op de Grote Markt zijn. Naast het standbeeld van Brabo staat een grote sfeervolle overkapping, waar geliefden zich kunnen laten fotograferen onder de maretak tijdens een innige zoen of omhelzing. Zin om Kerstmis in hogere sferen te vieren? Stap in het reuzenrad op het Steenplein en geniet met vrienden of familie van een gezellige apero (donderdagavond) of smakelijke brunch (zondag) met een fantastisch zicht op de Schelde en de sfeervol verlichte stad. Koukleumen hoeven niet bang te zijn, want de afgesloten gondels houden de winterkou buiten.

Wie toch liever binnen zit kan terecht in Bar Den, een gezellige Canadese schuur met DJ-sets en wintertuin. Op het plein verschuilt zich ook een bijzonder instagramplekje: ‘Het magisch kijkspel’ is een bewegend schilderij van de sprookjesachtige stad én de ideale plek om even te poseren voor een kerst- of nieuwjaarskaart. Als dat nog niet genoeg is, kan je op woensdagavond ook sterrenkijken vanaf het dakterras van Het Steen.

kerstboom Sigrid Spinnox

Cultuur in Het Steen en het vernieuwde MoMU

Na een grondige restauratie is Het Steen in Antwerpen opnieuw open. Als toeristisch onthaalcentrum is het de perfecte startplaats om de stad te ontdekken. Op de eerste verdieping wacht The Antwerp Story, een interactief en multimediaal parcours waar je het verhaal van Antwerpen kan beleven. Bovendien is er een gratis toegankelijk dakterras met uitzicht op de Schelde, de stad en de haven.

Nog tot eind januari kan je naar het vernieuwde MoMu om een van de expo’s van het modefestival “Mode 2.021 Antwerpen – Mode/Bewust” te bezoeken. Acht Antwerpse musea doen bovendien mee aan museumnocturne op 16 december. Kunstliefhebbers noteren best ook Art Antwerp in hun agenda: een nieuwe beurs voor hedendaagse kunst die loopt van 16 tot 19 december.

Winter 2019 Sigrid Spinnox

Een daguitstap, of lekker overnachten?

In Antwerpen heb je voor elk wat wils. Je kan er lekker eten en drinken in de vele restaurants, in december kan je inclusief de zondagen zeven dagen op zeven shoppen of je kan genieten van het lichtfestival Alice in Wonderland in de Zoo van Antwerpen. Voor al die activiteiten heb je wel meer dan één dag nodig… Op de website We Love Antwerp kan je de perfecte overnachting boeken voor jouw droomreis.

Meer info vind je via deze links: