Terug

Smakelijk! Enkele lokale specialiteiten in de Queyras

Tijdens elke reis moet je proeven van de lokale specialiteiten! Beginnen doen we met een aperitief met génépi (een alpenlikeur)…

© Eric Valenne

Daarna volgen wat krokante “tourtons” (beignets) met aardappel en kaas, vergezeld van een salade met bergkruiden. We gaan verder met enkele lokale specialiteiten (ham, tomme-kaas, kooltaart en -worst, deegwaren). Vlees, charcuterie, salades, bloemen en vruchten… Met rauwe melk worden blauwe kazen en tommes gemaakt en ter plaatse verkocht. Hetzelfde geldt voor de artisanale taarten en kroketten met hazelnoten, noten en confituur. Honing en daarvan afgeleide producten zijn erg kwalitatief doordat er geen vervuiling is in de regio! Kleine vruchten, frambozen, bosbessen, rozenbottelbessen en zuurbessen worden vers geserveerd of gebruikt in confituren of taarten. Die authentieke smaken zijn een verwennerij voor je smaakpapillen!

 

© Eric Valenne

Geniet ervan

Risoul 1850

Vega

vanaf €277 / week

VARS Ste MARIE

Cottage