Snel, € 80 om Wallonië te (her)ontdekken deze herfst!

Na de Hello Belgium railpass, waarmee iedereen van 12 jaar en ouder die op het Belgisch grondgebeiek verblijft een kaart met 12 gratis trajecten kan aanvragen voor het spoorwegnetwerk van de NMBS, volgt Wallonië het voorbeeld van het federale initiatief.

© Prehistomuseum de Ramioul

De regionale minister van Toerisme, Valérie de Bue, kondigt aan dat een budget van € 5 miljoen vrijgemaakt is om een pas met een waarde van € 80 aan te bieden aan meerdere duizenden Belgische huishoudens. Deze som kan uitgegeven worden bij een reeks toeristische aanbieders die actief zijn op het grondgebied van het Waalse Gewest gedurende de maanden oktober, november en december 2020.

Wat moet je doen?

In de praktijk moet je je gewoon inschrijven vanaf 5 oktober op de website visitwallonia.be om, eens de aanvraag goedgekeurd is, een unieke QR-code te ontvangen. Daarmee kan elk gezin dat wil genieten van dit uitzonderlijke aanbod een reeks Waalse toeristische attracties, maar ook hotels, gîtes, chambres d’hôtes of nog jeugdherbergen te bezoeken. Een maatregel die de verliezen van de sector moet beperken die ontstaan zijn gedurende de afgelopen maanden van de coronacrisis, door Belgen aan te sporen om een bezoek te brengen aan en regelmatig langs te gaan bij de toeristische infrastructuur in het zuiden van het land, na de post-lockdown promotie van deze zomer rond de boodschap “Changer d’Air”!

Opgelet: slechts 1 maand geldig

De Visit Wallonia Pass is 1 maand geldig vanaf de uitgifte van de QR-code en ten laatste tot 31 décembre 2020: hij kan dus gebruikt worden tot eind januari 2021 door wie hem eind december bestelt. Bovendien kan hij uiteraard gecombineerd worden met de nationale railpass, waardoor Brusselaars, Vlamingen en Walen, door gebruik te maken van de NMBS, een bezoek kunnen brengen aan duizend-en-één toeristische sites die te vinden zijn tussen Verviers en Doornik, over Namen en Aarlen. 


Download hier je Visit Wallonia Pass

"