Spa-Francorchamps, veel meer dan de F1

Julie Docsterd,
02-09-2021
Het mooiste circuit ter wereld ligt in Spa-Francorchamps, omringd door de mooiste Ardeense bossen.
Circuit van Spa-Francorchamps
Circuit van Spa-Francorchamps FTPL JM Léonard

Mythisch, grandioos, uniek… Piloten hebben superlatieven te kort om het circuit te beschrijven. Ga van de legende naar de realiteit! Uiteraard wordt hier jaarlijks aan het einde van de maand augustus de F1 gereden, maar dat is lang niet alles…

Meer info

Andere internationale races

De professionele infrastructuur van het circuit van Spa-Francorchamps wordt regelmatig ter beschikking gesteld van verschillende internationale races. Dit kleine stukje Luikse Ardennen behoeft dus geen introductie meer. Het circuit trekt heel wat races aan die het hart van racefans sneller doen slaan.

Denk maar aan de manche van het Wereldkampioenschap Endurance (6 uur WEC), de 24 Uur van Spa, de 25H VW Fun Cup, de 24 Uur 2CV en natuurlijk de heel gezellige historische races, zoals Spa Classic, Spa Summer Classic en Spa Six Hours.

Circuit Spa-Francorchamps
Circuit Spa-Francorchamps FTPL JM Léonard

Ik ben piloot

Als je echt wil genieten van de snelheid, kan het circuit zelfs van jou zijn. Geniet van de verschillende snelheidsinitiaties onder begeleiding van professionnals. Sensatie verzekerd! Om van je emoties te bekomen na deze unieke ervaring, kan je in Spa-Francorchamps een mooie wandeling starten of een goede lunch nuttigen in een van de gastronomische restaurants in de buurt.

Meer info

WBT-JPRemy