Sport en natuur, een perfect huwelijk in de Ardennen

Wanneer de eerste zonnestralen door de wolken breken, weerklinkt de roep van de Ardennen!

Met de fiets in de buitenlucht © FTLB Met de fiets in de buitenlucht

En waar vind je nu zoveel redenen om te genieten van de natuur en je tegelijkertijd volledig te wijden aan je passie? Of je nu houdt van fietsen, wandelen, vissen of paardrijden, de mogelijkheden om deze groene en wilde provincie op een sportieve manier te ontdekken zijn eindeloos.

Meer info

 

Geef je longen zuurstof en herbron jezelf

Wat is er nu beter voor het lichaam en de geest dan een wandeling in het hart van beschermde natuur? De gevarieerde provincie Luxemburg in België is een absolute must voor wandelaars. Natuurlijk mogen we ook joggers en andere trailers niet vergeten!

Je trekt door hoge plateaus en dichte bossen richting de valleien van de Ourthe, de Semois, de Lesse of de Salm. Aarzel niet een van de eeuwenoude bomen te omarmen of je langs het water uit te strekken. Honderden bewegwijzerde routes wachten je op. Mis de speciale wandelverblijven niet en raadpleeg de lijst met lange wandeltochten of didactische routes om meer inspiratie op te doen.

Meer info

Alleen of in groep wandelen © P. Willems

 

Fiets- en mountainbike paradijs voor amateurs en veteranen

De kilometers veldwegen, fietspaden, golvende wegjes, groene paden, bospaden… bieden minstens evenveel mogelijkheden om het Ardense gebied alleen of onder begeleiding van een gids te ontdekken. Aarzel niet de volledig uitgestippelde routes te raadplegen of op avontuur te vertrekken met je eigen gps. Overal in de provincie vind je verblijfplaatsen terug die voorzien zijn op fietsende reizigers. Ideaal om enkele dagen te genieten van het groen op gevarieerde parcours voor alle niveaus! Ontdek er plekken voor professionele fietsers en wegen die aangepast zijn aan elektrische fietsen.

Meer info

Mountainbike- of fietstoerisme in de Ardennen © P. Willems

 

Te paard of te ezel

Wat dacht je van een paardrijtochtje? Zowel beginners als ervaren ruiters ontdekken tijdens hun verblijf het bijzondere ritme van de Ardense bossen. Met een paard of ezel leer je bijvoorbeeld hoe, je met een kar rijdt. Ter plaatse zijn heel wat professionals te vinden die je met veel plezier wegwijs maken. Ervaren ruiters kunnen de postroutes volgen die gebruikt werden ten tijde van de postkoets. Je herbeleeft er, in de omstandigheden van die tijd, het parcours dat de koetsen vanaf de 18de eeuw aflegden om post en passagiers in de Ardennen te vervoeren.

Meer info

Op de rug van een paard of getrokken door een ezel © P. Willems

 

Plaag forel of karper in het visparadijs

De rivieren, meren en vijvers van de Ardennen zijn van ongekende kwaliteit dankzij de klaarheid van het water in de viszones. Beeld jezelf eens in dat je in die beschermde natuur, met respect voor flora en fauna, de vissen kietelt. Maak plezier en herbron tijdens die mooie momenten in de natuur.

Meer info

Het vissen is gestart © P. Willems