Terug

Sportief, leuk en buitengewoon: de gekste activiteiten in Wallonië

We praten graag over de gekste activiteiten die je in Wallonië kan beleven. En het zijn er veel, heel veel!

Skydiving

Daarom breien we wat ideeën en mogelijkheden aan elkaar… Wil je een complete lijst? Ga naar VISITWallonia.be/buitengewoon.

We denken dat de dappersten waterski zouden kunnen proberen op het meer van Féronval aan de meren van de Eau d’Heure. The Spin Leisure Park verwacht je! De kabel, gevoed door zonne-energie, is 680 meter lang en belooft kippenvel. Het professionele team staat klaar om je verschillende watersporten te laten ontdekken, zoals wakeboard, het neefje van snowboarden. Een nat avontuur!

In de toppen van de bomen

Sportievelingen springen van tak naar tak in het Aventure Parc van Waver. Je vindt er avontuurlijke parcours in de bomen: 240 beveiligde spelletjes tussen de bomen, 24 boomparcours, 5 sprongen en 46 ziplines, waarvan eentje je 320 m door bochten sleurt. As er een Tarzan in jou schuilt, is het tijd om die los te laten en je vast te houden aan de mooie natuur.

Van virtual…

Blijf je liever met je voetjes op de grond, dan zal je weten te genieten van The VEX in Louvain-la-Neuve en Luik. Een helm en hup, je wordt de avonturier waar je altijd al van droomde. Je hebt de keuze uit 3 zaaltypes om alleen of met meerdere spelers te spelen, met special effects, toernooien en waanzinnige spelen.

… naar reality…

Voor het kind in jou ga je naar Houdeng. Je rijdt in een elektrisch of stoomtreintje en in je wagon leer je alles over het besturen van een trein op een netwerk van 1600 meter. Een leuke manier om treinmodelbouw te waarderen. Iedereen kan deelnemen. Klein en groot, beginner en gevorderde. Een leuke uitstap voor de hele familie!

… en langs de sterren

Houd je van sterren, ga dan naar het Euro Space Center in Transinne. Je kan er trainen zoals een echte astronaut. In dit dromerige themapark ga je op ruimtemissie: je moet leren op de maan te lopen voor je in een raket naar Mars stapt. Op de Free Fall Slide kan je een vrije val testen. Adembenemend!

Bijlen gooien

Bijlen gooien is erg populair en zal gesmaakt worden door de handigste personen. In Waver en Ohain maak je de houthakker in je wakker bij CrazyAxes. Vergis je niet: wat telt, is je handigheid, niet je kracht. Eén doel, 4 werpers. En geen paniek als het niet lukt: het team staat klaar om je te helpen om de beweging te verfijnen. Buitengewoon en leuk!

12 holes tussen de koeien

En als je liever iets landelijks doet, denk dan eens aan boerengolf: een parcours van 12 holes tussen de koeien. Bij boerderij Monville in Stoumont ontdek je deze leuke ervaring. Een parcours van 1700 meter in groene landbouwvelden dat in elk seizoen iets bijzonders te bieden heeft. Deze originele activiteit leidt gegarandeerd tot de slappe lach.

Wil je een complete lijst? Ga naar VISITWallonia.be/buitengewoon