Terug

Steden die geklasseerd zijn als Unesco Werelderfgoed

02/09/2021

Heel wat Spaanse steden zijn echte openluchtmusea. Een historisch erfgoed dat even indrukwekkend als boeiend is! Het is ideaal om er enkele te combineren om zo te genieten van het volledig ontdekken van een gebied.

Avila (Castilla y León)
Avila (Castilla y León) Vacancesweb.be

Niet minder dan een tiental Spaanse steden zijn geklasseerd als Unesco Werelderfgoed. Onder hen kunnen we het schitterende Avila noemen, met zijn goedbewaarde omwallingen. Het is één van de best bewaarde versterkte steden in Europa. Ze onderscheidt zich door haar geplaveide straten, Middeleeuwse sites, schitterende kerken en smaakvolle gastronomie. Het vredevolle Avila nodigt uit om te genieten van de tijd, in alle rust. Dit vredevolle gevoel is met name voelbaar bovenop het belvedère van Cuatro Postes, waar u kan genieten van een uitzonderlijke zonsondergang.

Nog een niet te missen juweeltje: Cordoba.

Zijn moskee-kathedraal, zijn alcazar van de katholieke koningen, zijn synagoge en zijn Romeinse brug illustreren op schitterende wijze het samenleven van de Christelijke, Islamitische en Joodse culturen doorheen de geschiedenis. Mis tussen de te bezoeken sites zeker niet de Joodse wijk, de Calahorre-toren, het Romeinse theater, de koninklijke renstallen en het plein van de Corredera. Cordoba wordt vaak gecombineerd met Sevilla en Granada.

Meer info

Cordoba
Cordoba Vacancesweb.be

Toledo: de stad van de drie culturen

Toledo is net zo goed een omweg waard, als stad die beschouwd wordt als verzamelpunt van het grootste aantal toeristische attracties in Spanje. Ze wordt ook wel ‘de stad van de drie culturen’ genoemd, en ligt vlakbij de Spaanse hoofdstad, op amper 70 km van Madrid. Met de hogesnelheidstrein bent u er in zowat een half uur. Haar historische geklasseerde stadscentrum is opmerkelijk goed bewaard en de geschiedenis ervan is te traceren tot in de Middeleeuwen. Door de smalle straten kuieren zorgt ervoor dat u een adembenemend monumentaal en zeer levendig geheel kan ontdekken!

Toledo (Castilla-La Mancha)
Toledo (Castilla-La Mancha) Vacancesweb.be

Lees de volledige reportage