Dit zijn de 5 beste gastronomische adresjes van Europa

Kevin Stickens,
02-09-2021
Nooit eerder was het gastronomische aanbod in Europa zo uitgebreid en divers te noemen. En die trend merk je niet alleen in België, ook in andere Europese landen wint de gastronomie aan populariteit. Culinaire citytrips worden dan ook steeds populairder.
Vacancesweb.be

De redactie van Vakantieweb selecteerde laat je graag kennismaken met enkele sterrenrestaurants in Europa waar je op culinair gebied zeker aan je trekken zult komen. Staat jouw volgende culinaire citytrip al gepland?

Naast de restaurants valt in de steden en ruimere regio ook heel wat te ontdekken, je wint dus twee keer!

Barcelona – ABAC

In stijl en op een unieke locatie dineren in Barcelona? Dan ben je bij ABAC aan het juiste adres. Dit 3-sterrenrestaurant is gevestigd in het gelijknamige boetiekhotel en kent een prachtige architectuur en chic interieur. Chef Jordi Cruz laat de traditie van de Catalaanse keuken samensmelten met de moderne, hedendaagse kooktechnieken. Resultaat: alle zintuigen komen aan bod!

Je zintuigen nog wat meer prikkelen? Haast je ter plekke dan maar naar de Mercat de la Boqueria. Hier is smullen eveneens de boodschap, maar dan wel in een iets volkser kader.

Vacancesweb.be

Amsterdam – Ciel blue

Dat Nederland inmiddels mag meedoen aan de culinaire top blijkt zeker ook in de hoofdstad Amsterdam dat de thuisbasis van verschillende 2- en 3-sterrenrestaurants. Een citytrip naar Amsterdam is dan ook voor de culinaire fijnproever een goede tip. In het prachtige Okura hotel dineer je in restaurant Ciel Bleu letterlijk op hoog niveau. Hier geniet je op 78 meter hoogte met een fantastisch uitzicht over Amsterdam van de meest vernieuwende en pure creaties van chef Onno Kokmeijer.

Maar Amsterdam heeft je als toerist natuurlijk heel wat meer te bieden. Het Rijksmuseum mag je zeker niet overslagen, het is een begrip.

Vacancesweb.be

Londen – Locanda Locatelli

Wist je dat Londen de laatste jaren uitgegroeid is tot een van de culinaire hoofdsteden van Europa? Vergeet de fish & chips, en probeer de verfijnde keuken maar eens bij één van de toprestaurants van Londen. Zo is Locanda Locatelli echt een aanrader. Dit 1-sterrenrestaurant bewijst dat fine dining en family friendly absoluut samengaan. De Italiaanse chef Giogio Locatelli biedt het beste Italiaanse eten wat er in Londen te krijgen valt. Van heerlijke antipasti tot de perfecte pasta en tiramisu zoals je niet eerder geproefd hebt. En dat in een intieme, gezellige sfeer!

En als je dan toch in Londen bent, pik dan zeker alle klassieke toeristische hotspots mee die er zijn.

Vacancesweb.be

Kopenhagen – Noma

Ook Kopenhagen is een gastronomische topbestemming, je vindt er van alles: van smørrebrod tot havermout en verschillende sterrenrestaurants. Wat ons betreft spant restaurant Noma nog altijd de Deense kroon. Na een sluitingsperiode is Noma begin 2018 terug geopend met een geheel vernieuwd concept. Chef René Redzepi laat je zintuigen prikkelen met lokale, seizoensgebonden gerechten op een eenvoudige, maar sublieme Deense wijze. De wereld op je bord, terwijl er toch met heel wat lokale ingrediënten gewerkt wordt.

Voldoende gegeten? Struin dan door het Tivoli attractiepark, ga in de haven de kleine zeemeermin bewonderen en vlei je neer op een terrasje in het hippe Nyhavn. Kopenhagen bruist!

Vacancesweb.be

Berlijn – Eins Unter Null

In het hippe Berlin Mitte zit één van de jongste sterrenrestaurants van Duitsland, Eins Unter Null. Dit restaurant zet een totaal nieuw culinair concept neer. Onder leiding van chef Andreas Rieger is duurzaamheid en respect voor de natuur de basis, wat zich uit in een minimalistische, creatieve keuken met (h)eerlijke en lokale ingrediënten. Ook het interieur is minimalistisch en stijlvol te noemen en past volledig bij het hippe Berlijn van nu!

Berlijn heeft al een hele tijd geleden het grauwe verleden van zich afgeworpen en ontpopt zich steeds meer als hippe bestemming. Vast en zeker een citytrip waard.

Vacancesweb.be